Moj email je*:
Moj pol je*:
Izaberite oblast*:
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Moje ime je (opciono):
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Ginekologija  (17280)

Lekari saradnici

    dr Andrea Živković
     Anita Mitreski
     Bel Medic 
    dr Biljana Jovanović Kovačević
    dr Dragan Lugonjic
    Dr Dragana Pavlović-Aćimović
    dr Dušan Simić
    dr Goran Todorović
    dr Ivan Bojović
    dr spec Jelena Seratlic
     Milan Stefanovic
    dr sci med Milovan Pavićević
    dr Nebojša Zečević
    dr Rami Aburas
     Sasa Andrijasevic
    dr Slavica Pavlović
    dr Slobodanka Petković
    dr Violeta Diković
Pitanje iz oblasti Ginekologija | Odgovoreno: 31.08.2014
Odgovorio: dr Rami Aburas

Pitanje broj #130614

Postovani doktore, molim vas da mi razjasnite nedoumice oko provere hormonskog statusa - da li se svi hormoni rade 7, 14 i 21. Dana ciklusa, ili samo progesteron i zasto prolaktin samo 14. Dana? To me zbunjuje, jer su mene uvek ginekolozi upucivali na vadjenje krvi 2 ili 3. Dana ciklusa, a na proveru progesterona samo 21. Dana. Takodje, da li je vrednost progesterona 13. 3 niska (21 dan) ? Hvala

Poštovana,
Razlicite su prakse u nacinu provere hormonskog statusa, neko smatra da vadjenje krvi 2 ili 3 dan ciklusa dovoljno, neko smatra da je jasnija slika kad se radi 7, 14, 21 dan ciklusa, prolactin mozete da uradite 7, 14, 21 dan ciklusa, medjutim smatram da je dovoljno samo 14 dan ciklusa.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Ginekologija | Odgovoreno: 31.08.2014
Odgovorio: dr Rami Aburas

Pitanje broj #130607

Hvala vam na prethodnom odgovoru. Uradila sam kucni test, posle 7 dana kasnjenja menstruacije i posle 3 nedelje od odnosa, negativan je. Pre par dana sam dobila da uradim hormonski status, jer su mi prosle godine konstatovani policisticni jajnici, koje redovno pratim od tada. Pila sam cak i kontracepcijske pilule, ali sam prestala pre 4 meseca. Da li to onda znaci da je sasvim moguce da imam hormonski disbalans i da mi kasni zbog policisticnih jajnika, posto mi nije skoro ovako kasnila, ali mi je naduven stomak i imam osecaj svaki dan kao da treba da dobijem?

Poštovana,
Da, cisticni/policisticni jajnici su posledica hormonskog poremecaja.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Ginekologija | Odgovoreno: 31.08.2014
Odgovorio: dr Rami Aburas

Pitanje broj #130588

E ovako: menstruaciju sam dobila 23. Jula, nakon toga 1. Avgusta nakon manje od 12 sati posle seksualnog odnosa, sam popila pilulu za dan posle i sve je bilo u redu. Posle sam imala krvarenje 6. Avgusta i izgledalo je kao kada dobijem. E sad, dobila sam juce, tj 29. Avgusta i imam jako obilno krvarenje, mnogo vise nego inace. I sad mi nije jasno da li je to uzrokovala pilula, zbog hormona. . ? Inace radila sam dvaput test i bio je negativan na trudnocu

Poštovana,
Sacekajte 48 sati ako vam se ne smajuje krvarenje javite se vasem ginekologu da vas pregleda.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Ginekologija | Odgovoreno: 31.08.2014
Odgovorio: dr Rami Aburas

Pitanje broj #130587

Postovanje. . . Vec 3 god sam u braku bez trudnoce, radila sam briseve svi su ok, spolni hormoni su isto uredu, radjen je hsg prohodnost je ok, problem su folikuli koji ne pucaju. . . Terapije klomifenom bezuspjesne folikul se samo pretvori u cistu znaci bez pucanja. . . Danas sam radila hormone stitne pa ako ste u mogucnosti da mi ukazete ako mozda tu ima neki problem ft3____ 7. 09 (3. 10-6. 80) ft4____16. 60 (12. 0-22. 0) tsh____3. 08 (0. 27-4. 20) hvala najljepsa. . .

Poštovana,
Blago vam povisen ft3.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Ginekologija | Odgovoreno: 31.08.2014
Odgovorio: dr Rami Aburas

Pitanje broj #130586

Poštovani, u utorak mi je rađena laparaskopska i histerološka operacija. Uklonjena mi je pregrada unutar materice, koja je po mišljenju lekara razlog zbog kojeg nisam do sada ostala trudna. U sledeći utorak idem da mi izvade konce. Zanima me nakon kog vremenskog perioda mogu da pokušam da zatrudnim. Hvala!

Poštovana,
Posle 2-3 meseca.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 3456 |  Sledeća»