1. Pitanje broj: #16834

  Poštovani,
  neurolog mi je prepisao cardiopirin 100 mg. jedanput dnevno. Kada ga je najbolje piti? Ponekad mi se čini da mi ovaj lek smeta. Osećam kao da mi je kliker u srcu i brže se zamaram. Probala sam i aspirin 100, pa isto. Više mi odgovara pola febriceta običnog da popijem, ali neurolog insistira na cardiopirinu. Šta da radim?
  Hvala

  Odgovoreno: 11. 12. 2008.
  • Poštovana,
   mada istraživanja kažu da najviše štiti kada se popije u večernjim satima, rezultati su slični. Bitno je redovno ga uzimati bez prekida. Od njega se ne možete zamarati. Febricet nije zamena Aspirinu prema tome nema antiagregacioni efekat. Cardiopirin i Aspirin su jedan te isti lek samo drugih proizvodjača. Pozdrav

Komentari na pitanje: #16834

  • lortedana tasic 22. 11. 2013.

   Prvi put koristim ovaj lek, uzela sam bez recept, i trazila sam u zamenu za midol za cirkulaciju, dal valija koristiti ovaj lek ili u opste da ne pocnem? Hvala vam puno. Pozdrav.

  • Dali koriscenje cardiopirina 100 mg moze da izazove mucninu u zelucu i nagon za povracanje, kao i nagon za wc? Ja ga koristim kratko, tj par dana dok sam bio u bolnici na pregledima i vec drugi dan kuci, i sad mis e zadnji dan pojavila mucnina i nagon za povracanje, i muka mi je na hranu.

Ostavite komentar