Aflatoksin nađen u mleku dva holandska proizvođača


Nedozvoljena koncentracija aflatoksina nadjena je u mleku dva holandska proizvodjača, saopštilo je danas udruženje holandskih mlekara.

Isporuka mleka sa ta dva gazdinstva odmah je obustavljena, a biće nastavljena tek kada mleko ponovo bude ispunjavalo standarde kvaliteta. Oba gazdinstva dobijala su stočnu hranu od istog snabdevača.

Holandska agencija danas je saopštila da svi mlečni proizvodi koji se nalaze u prodaji ispunjavaju standarde kvaliteta. Holandsko regulatorno telo za bezbednost hrane i zaštitu potrošača istražuje nove izveštaje o zatrovanosti stočne hrane kako bi se sprečilo širenje.

Još se čekaju zvanični rezultati ispitivanja kontaminacije kukuruza iz Srbije i Rumunije. Organizacija je primila izveštaje o isporuci tri pošiljke kukuruza sa povećanim sadržajem aflatoksina, dve iz Srbije i jedne iz Rumunije.

Deo tog kukuruza isproučen je holandskim preduzećima za proizvodnju stočne hrane i njime su hranjene svinje. Prema postojećim saznanjima, taj kukuruz nema veze sa kontaminiranim mlekom.

Izvor: Blic

Povezane vestiPodeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde