Podmlađivanje i hirurgija intimne regije


Hirurgija intimne regije kod žena je u poslednjih nekoliko godina doživela ekspanziju, jer pored funkcionalnih problema, njome se vrši i ulepšavanje ove regije, podmlađivanje, zatezanje... U ovu hirurgiju ulazi nekoliko procedura koje se danas svakodnevno obavljaju kod specijaliste plastične, estetstke i rekonstruktivne hirurgije. Ukoliko razmišljate o tome da se podvrgnete nekoj od procedura ulepšavanja intimne regije, upoznajte se sa detaljima svake od nje.

Labioplastika

Labioplastika predstavlja operaciju koja je spoj rekonstruktivne i estetske hirurgije. Labioplastika je operacija kojom se male polne usne koje su uvećane rekonstruišu da bi dobile svoj prirodni anatomski izgled i funkciju. Ova procedura nije komplikovana, izvodi se u lokalnoj anesteziji, traje pola sata i ne zahteva oporavak. Treba reći da oko 5% svih žena ima uvećane male polne usne, ali se o ovoj temi ne govori dovoljno čak ni u lekarskim krugovima. Nemojte misliti da samo vi imate ovaj problem zato što o njemu skoro niko ne govori, čak ni među bliskim prijateljicama.

Saznajte sve informacije o labioplastici >>>>>

Hipertrofične male polne usne mogu nastati urođeno ili stečeno (nakon trudnoće, porođaja, kao normalan proces starenja) i kao takve se javljaju relativno često u većem ili manjem stepenu izraženosti. Broj pacijentkinja koji koji se danas odlučuje za labioplastiku je nekoliko puta veći nego prethodnih decenija, kako kod nas tako i u svetu.

U poslednjih par godina ovo je jedna od najčešće izvođenih operacija čiji se broj povećao nekoliko puta, ovaj trend se beleži u svetu kao i kod nas, a prate ga i ostale metode koje se premenjuju u ovoj regiji kao što su izbeljivanje intimne zone, vaginoplastika, korekcija epiziotomije, sužavanje ulaza vagine, augmentacija velikih polnih usana itd.

Oko 5% svih žena ima uvećane male polne usne. - Dr Dragana Petrović Popović.

Himenotomija  

Himenotomija je operacija kojom se vrši incizija – zasecanje neperforiranog himena. Ova operacija se najčešće izvodi iz medicinskih indikacija kao što su neperforirani himen usled čega dolazi do nemogućnosti oticanja menstrualne krvi ili kod tzv. zadebljalog himena koji onemogućava seksualne odnose. Ovo je jednostavna operacija koja spada u domen jednodnevne hirurgije, i oporavak je vrlo lak.

Fat graft velikih polnih usana  

Nova metoda kojom se sopstvenim masnim tkivom vrši popunjavanje, osveženje i podmlađivanje velihik polnih usana koje su ditrofične i koje su izgubile svoju jedrinu i punoću. Popunjavanje se može vrišiti i hijaluronskim filerima posebno dizajniranim za intimnu regiju.

Lifting pubične regije 

Operacija kojom se uklanja višak kože i vrši zatezanje i podizanje mons pubisa.

Dobro je da znate i...

Tu su i nove procedure i tehnike koje omogućavaju podmlađivanje intimne regije, jer i ova regija vremenom gubi svoju jedrinu i pun sjaj, pa se može primeniti niz procedura od lasera, preko PRP-a, filera, implantata do operacije. Sve ovo se posebno može primeniti kod žena nakon porođaja, gde se odgovarajući tretman bira individualno, shodno željama i potrebama pacijentkinja. Tu su i liposukcija Venerinog brega, oslobađanje klitorisa tzv. mufa, naglašavanje velikih polnih usana itd.

Vaginoplastika se najčešće primenjuje kod žena nakon porođaja i nakon akušerskih intervencija i njen cilj je povratak na stanje pre trudnoće i porodjaja. 


Podeli tekst:

Dr Dragana Petrović-Popović je specijalista plastične, rekonstruktivne i estetiske hirurgije. Dragana je oduvek stremila da rad sa pacijentima koji boluju od melanoma podigne na viši nivo, te otuda ne čudi što je upravo...

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 2

  1. Ivona 28.08.2020

    Dr Dragana je ekspert za labioplastiku!!!!


  2. Sonja 27.08.2020

    Operisala me je dr Dragana Petrovic-Popovic, sve je bilo apsolutno onako kako mi je doktorka rekla i kako me je pripremila, jako sam zadovoljna, sve preporuke!!!!


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde