Hrana koja povećava želju za seksom

Oni koji veruju u moć afrodizijaka tvrde da različita hrana, pića, lekovi, trave i arome mogu povećati seksualno uzbuđenje i samu želju. Neka od tih verovanja su samo mitovi ili pogrešna shvatanja. U celom moru namirnica koje nose oznaku afrodizijak teško je razlučiti koje zaista pomažu, a koje uzrokuju samo placebo efekat. Čokolada, kofein, ginseng i kajenski papar, samo su neki od afrodizijaka koji zaista deluju.
Afrodizijaci seksualnu moć podstiču na više načina, a bez obzira sadrže li spojeve koji pojačavaju stvaranje polnih hormona, opuštaju ili podstiču bolje raspoloženje i cirkulaciju, njihov efekat nije zanemariv.
Naučnici i nutricionisti ispitali su svojstva brojnih namirnica za koje se veruje da pojačavaju libido i sastavili popis onih koje su se pokazale dostojnima imena afrodizijak.

Kofein

Bez obzira da li se nalazi u kafi, čaju, gaziranim napicima ili čokoladi, kofein do određene granice pomaže u održavanju Vašeg 'motora'. Američki naučnici su došli do zaključka da su seksualno aktivniji parovi koji imaju 60 i više godina, koji su svakodnevno pili kafu, od onih koji su je izbegavali. A da se nije radilo samo o nijansama, dokazuje to što su kafoljupci bili 62 posto seksualno aktivniji.

Čokolada

Osim što sadrži kofein, u čokoladi se nalaze i sastojci za koje se veruje da poboljšavaju veštinu u krevetu. Ovaj omiljeni slatkiš sadrži i teobromin koji pojačava proizvodnju endorfina, zbog čega se osećamo prijatno.

Med

Poznato je da med vrlo brzo podiže nivo energije, a šećer u medu, ne samo da podiže energiju, već hrani i ćelije sperme.

Lekovite biljke

Pomažu kod opuštanja i rešavanja teskobe, a neke od njih imaju i puno zanimljivije učinke. U prvom redu, pojačavaju požudu i dotok krvi u genitalije. Neke, poput matičnjaka, vrste metvice koja se koristi u obliku čaja, pomaže kod opuštanja nervnog sistema, a u isto vreme podstiče na akciju.

Začini

Začini poput kajenskog papra mogu vas zapaliti na više načina, jer ne samo što ubrzavaju otkucaje srca, već povećavaju i temperaturu tela. Neki su nakon korištenja tog vatrenog začina primetili znakove seksualnog uzbuđenja, poput crvenila na licu i telu, znojenja i napućenih usnica. Preporučuje se da se ti začini konzumiraju u obliku kapsula, tinktura ili koncentrisanih kapi, oko pola sata pre seksa, kako bi poboljšali cirkulaciju.

Beli luk

Sadrži aktivnu komponentu, prirodni antibiotik alicin koji je zaslužan za bržu cirkulaciju krvi prema seksualnim organima, što svakako doprinosi boljem uspehu u krevetu.

Azijski ginseng

Obično se koristi za lečenje seksualnih disfunkcija i ima direktne efekte na nervni sistem i genitalno tkivo. Postoje dokazi da ova kineska biljka pojačava erekciju povećanjem dotoka krvi u penis. Takođe, pojačava aktivnost neurotransmitera i hormona koji su uključeni u seksualno ponašanje. Kinezi i Korejanci se zaklinju u to da ginseng pojačava izdržljivost i strast. Ponekad se javljaju nuspojave, kao što su dijareja i hipertenzija.

Alkohol

Poznato je čašica-dve deluju opuštajuće i da su od pomoći kad želimo podići atmosferu. Jedno američko istraživanje pokazalo je da kod osoba koje čvrsto veruju u to da alkohol pojačava seksualnu želju on zaista deluje, a poznato je i da nam se pod njegovim uticajem druge osobe čine privlačnijima.

Posebno su zanimljiva vina koja imaju svojstva afrodizijaka, ali samo kad je miris u pitanju. Veruje se da su šampanjci, suvi rizlinzi i šardone kopija ženskih feromona.

Morski plodovi

Kamenica izgledom podseća na ženske genitalije, a mnogi je smatraju moćnim afrodizijakom.
Čak i sama reč afrodizijak dolazi od Afrodite, grčke boginje lepote i ljubavi, koja i sama dolazi iz mora. U borbi za nebeski tron Kronos je ubio i kastrirao svog oca Urana i bacio njegove genitalije u more. Okeani su se tad zapenili i rodila se Afrodita, a veruje se da se baš zbog te priče i danas za većinu hrane koja dolazi iz mora drži da deluje kao seksualni stimulans.
Kamenice su svakako najpopularnije. One sadrže i velike količine joda i fosfora, koji podstiču proizvodnju vaginalnog sekreta, pa su dobitna kombinacija za oba pola.

Esencijalne masne kiseline

Nalaze se u semenkama, orašastim plodovima, lososu i maslacu od kikirikija, a pomažu u funkcionisanju seksualnih organa i polnih žlezda. Takođe pomažu kod proizvodnje seksualnih hormona i adrenalina i pojačavaju dotok krvi u genitalije.

Vitamini

Vitamin E poznat je kao vitamin seksa, jer se smatra velikim izvorom energije, a posebno se preporučuje kad treba poraditi na seksualnoj izdržljivosti. Važan je i za proizvodnju sperme i stvaranje hormona, a najviše se može pronaći u jajima, orasima i žitaricama.

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 1

  1. Dejan 11.02.2020

    Popio sam cijalis i sa partnerom nije bio nikakav efekat. U predigri je bio u erekciji, a kad odnos da krenuo pala je erekcija. To se dešava već tri četiri puta mi se desava sa drugom ženom, a sa svojom i bez cijalisa nikad nije omanula erekcija. Ali brzi odnos sa ženom kratko traje i dođem brzo do orgazma.


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde