1. Agresija kod dece u vidu ujedanja

  Pitanje broj: #42690

  Dječak je star dve godine. Već nekoliko dana ima potrebu da se ujeda, posebno u kasnim popodnevnim satima. Neće da se smiri dok ne ostvari namjeru. Ja kao majka najvise trpim, prvo se mazi, pa brzinom ostavi otisak svojih zubića. Poceo je i brata, koji ima 3 godine da ujeda, ali mu ovaj vraća istom mjerom, pa onda imam vrisku u duetu. Ovom malom gricku je drago kad se ujeda, iako ja pokazujem znakove ljutnje. Za sada ga opominjem i s obzirom na to da su mi ruke u masnicama od ugriza, ja sam pribjegla mjerama, da mu kad vidim da hoće da ugrize, u usta stavim čistu kuhinjsku krpu ili peškir i natjeram ga da stisne. On to uradi nekoliko puta, smiri se za to veče, ali sutradan opet. Ne znam da li ispravno postupam.
  Možete li mi dati savjet, pošto gricko ne namerava da prestane.

  Odgovoreno: 26. 10. 2009.

Komentari na pitanje: #42690

  • Dragana Milic 01. 10. 2021.

   Pre 20 dana otprilike ustajem ujutru .Desna ruka,lakat, unutrasnja strana ruke ,vidim kao plih sirok 5-6 mm, dugacak 1,5-2 cm, ne svrbi,ne boli ali je podrucje oko njega tamno plave ili cak crne boje...od lakta do zgloba sake opet duz unutrasnjosti vidljivi su plihcici... Koji podsecaju na herpes, ponavljam ne svrbi, ne boli, iznad sake pojavljuju se dva pliha koja gnoje , znaci kako su se pojavili tako su zagnojili, isti takav izlazi na unutrasnjoj strani sake, tacnije prevoj sake i palca, i izmedju. Palca i kaziprsta u korenu sake!... Kozni lekar konstatuje herpes, ne slazem se sa njihovim nalazima ker ljudi koji su omali herpes opisuju svi do kednog simptome koje ja nemam... Pijem panklav jer me u to vreme hvata prehlada, grlo pocinje da me boli, dobijam temperaturu do 37,5 a nije corona... Mazem ruku dan dva nekim prirodnim melemima, nema poboljsanja, prestajem sa svime... Odlazim kod koznog privatno, gde mi ruku tretiraju nekom crvenom lampom posle koje mi se cela ruka preljustila OSIM KRASTICA, one ne menjaju ni oblik ni povrsinu, interesantno je da od kada su se pojavile do danas bol u misicima ruke ne prestaje, seta od kljucne kosti do sake koja samo utrne kad bol pocne, bol krene od ramena INTENZIVNIJI JE OKO KRASTICA KOJE SU ZAGNOJILE! BOL OSECAM ISKJUCIVO KROZ MISICE... DANAS POSLE 20 DANA od izlaska svega ostala je samo jedna, (slikacu je) ta prva koja je bila skoro pa crna cim se pojavila... Unapred hvala na odgovoru, postavicu slike, ocekujem vase misljenje,... nece da prihvati ni jednu slik???

  • Pre dva dana sam osetio neki ujed i ostala mi je crvena crtica dugacka dva cm. Možete li da mi kažete šta bi to moglo da bude?

Ostavite komentar