POVEĆANJE GRUDI: odgovara dr Dragana Petrović-Popović


Prema najnovijim podacima, Gugl svakog minuta dobije oko 70 hiljada pitanja u vezi sa bolestima, simptomima, zdravljem, pregledima, lekovima... odnosno više od milijardu dnevno. I pored pametnih algoritama i vojske ljudi koja vredno radi, veliki je posao odgovoriti na sva ova pitanja, zato je Stetoskop odlučio da pomogne.

Na Stetoskopu lekari i stručni saradnici odgovaraju na najtraženija pitanja na Guglu. 

Pitali ste Gugl o povećanju grudi, odgovara specijalista plastične, estetske i rekonstruktivne hirurgije, dr Dragana Petrović-Popović.

Kako povećati grudi prirodnim putem?

Pod povećanjem grudi prirodnim putem se podrazumeva povećanje grudi sopstvenim masnim tkivom.

Kako povećati grudi ishranom?

Dojka se sastoji od žlezdanog i masnog tkiva a do povećanja dojki može doći usled povećanja telesne mase i/ili terapije odredjenim hormonskim preparatima, to povećanje najčeće nije značajno.

Kako povećati grudi posle dojenja?

Dojke se uvećavaju tokom trudnoće, kada se pripremaju za svoju fiziološku funkciju dojenja. Nakon dojenja, najpre treba sačekati oko 6 meseci da dojka vrati svoj oblik i veličinu, a ako je dojka značajno izgubila na volumenu i postoji prisutan višak kože, opuštenost dojki ili asimetrija, rešenje je operacija.

Kako povećati grudi vežbanjem?

Vežbanjem mišića grudnog koša se postiže bolji tonus velikog i malog grudnog miića koji mogu neznatno uticati i poboljšati izgled dojki ali ne i doprineti njihovom uvećanju. Kod muškaraca koji su imali hipertrofične dojke, ginekomastiju, i koji su operacijom rešili ovaj problem, vežbanje se svakako preporučuje, jer će kod njih bolja razvijenosti velikog i malog grudnog mišića doprineti boljem izgledu i maskulinizaciji grudnog koša.

Kako povećati grudi za 5 dana?

Kada se kaze povecanje ( augmentacija ) grudi najčešće se misli na augmentaciju grudi silikonskim protezama, ali se uposlednje vreme sve više govori i o uvećanju grudi sopstvenim masnim tkivom + lipofilingom, a ove dve metode se mogu kombinovati i dopunjavati radi postizanja idealnog izgleda.

Povećanje grudi sopstvenim masnim tkivom...

Povećanje grudi sopstvenim masnim tkivom predstavlja bezbednu metodu koja se može kombinovati sa augmentacijom dojki silikonskim protezama ili kao samostalna procedura.

Povećanje grudi hijaluronom…

Za sada su u fazi ispitivanja i istraživanja proteze za augmentaciju ( povećanje ) grudi koje bi u svom sastavu imale hijaluronsku kiselinu.

Kako povećati grudi kremom?

Grudi se ne mogu povećati kremom, i kada govorimo o raznim kremama i preparatima koji se koriste u te svrhe treba imati na umu da se radi o dobro osmišljenjim marketinškim kampanjama koje nude ono što potencijalni kupci žele da čuju i isprobaju.


Saznajte više! Lekari su na Stetoskopu odgovorili na više od 100.000 pitanja pacijenata.


Za Stetoskop.info Miloš Đošić


Podeli tekst:

Dr Dragana Petrović-Popović je specijalista plastične, rekonstruktivne i estetiske hirurgije. Dragana je oduvek stremila da rad sa pacijentima koji boluju od melanoma podigne na viši nivo, te otuda ne čudi što je upravo...

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 4

 1. Danilo 26.09.2019

  Doputovano sam iz Cikaga da bi me operisala doktorka Petrovic-Popovic, imao sam preporuku nekoliko njenih pacijenata i svi su bili u pravu, izvrstan odnos sa pacijentom, strucan i ljubazan tim, podrsku sam dobio ne samo u procesu lecenja vec bukvalno do ulaska u avion za povratak kuci. Hvala na svemu!


 2. ivonav 23.09.2019

  Osim za grudi doktorka je ekspert i za labioplastiku.


 3. ivananolla 20.09.2019

  Moja doktorka, za svaku preporuku!


 4. majababic 15.09.2019

  Operisala sam grudi kod dr Petrović-Popović i prezadovoljna sam!


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde