Psorijaza (Psoriasis vulgaris)

Psorijaza je hronična, recidivirajuća, neinfektivna bolest kože, koja se može manifestovati na različite načine.

Učestalost

Psorijaza je vrlo česta dermatoza. Može se javiti u svim uzrastima, ali najčešće između 16 i 30-te i 50-60-te godine života. Učestalost zavisi od rase (ređe kod pripadnika crne i žute rase) i nacije (Indijancima i Eskimima je skoro nepoznata).

Uzročnici

Uzrok i mehanizam nastanka psorijaze su nepoznati. Sigurno je da je psorijaza polietiološko oboljenje, zapravo ona se klinički manifestuje kod genetski predisponiranih osoba izloženih kontinuiranom delovanju provokativnih faktora.

Provokativni faktori su brojni i neki od njih su:
 • infektivni agensi, bilo akutni (naročito kod dece i omladine)
 • stres (sa godinama sve više slabi uticaj infektivnih agenasa, a raste uloga
 • hronična mikroiritacija (pritisak, povrede, izloženost određenim materijama)
 • lekovi (antimalarici, nesteroidni antiinflamatorni lekovi, beta blokatori, litijum...)
 • gojaznost
 • hipokalcemija…
Što se tiče uticaja pušenja i konzumiranja alkohola na nastanak psorijaze postoje brojne kontroverze. Šta se zapravo dešava? Centralno mesto zauzima pojačana mitotska aktivnost bazalnih keratinocita (10x) te njihovo ubrzano kretanje ka površini epidermisa (5-7x). Zato nastaju naslage (ljuske) koje se lako skidaju.

Klinička slika

Rasprostranjenost psorijatičnih promena može da varira od malih pojedinačnih žarišta do generalizovanih formi. Promene se mogu pojaviti, zatim nestati i nikada se više ne pojaviti ili pak biti stalno prisutne. U većini slučajeva je slika psorijaze karakteristična. Počinje u vidu crvenih pečata, jasno ograničenih od okoline koji se vremenom prekrivaju suvim, trošnim, srebrno-belim naslagama.

U zavisnosti od oblika i veličine opisuju se:                              
 •     Psoriasis punctata                                     
 •     Psoriasis guttata                                         
 •     Psoriasis nummularis                                
 •     Psoriasis in placibus (en plakues)          
 •     Psoriasis annularis
 •     Psoriasis geographica

  U zavisnosti od lokalizacije psorijatičnih promena opisuje se:
 •     Psoriasis capitis
 •     Psoriasis unguius 
 •     Psoriasis palmaris, plantaris, palmoplantaris
 •     Psoriasis inversa
Psorijatične promene se mogu javiti bilo gde na koži, ali najčešće su to tzv. predilekciona mesta. Psorijatične promene na pregibima (aksilarno, submamarno, ingvinalno, interglutealno) se razlikuju. Naime, ovde ima mnogo manje ili uopšte nema ljuski, a crvenilo je znatno izraženije. Postoje i teže forme psorijaze koje se obično razvijaju iz klasičnih oblika   psoriasis erithrodermica, zahvaćena je čitava ili skoro čitava koža. Koža je crvena, topla, prekrivena sitnim ljuskama i ovo stanje zahteva neodložno bolničko lečenje jer postoji opasnost od hipoproteinemije, dehidratacije, anemije, poremećene termoregulacije, enteropatije…Može nastati spontano ili jatrogeno (neadekvatno lečenje). psoriasis pustulosa, odlikuje se prisustvom sterilnih pustula bilo na koži čitavog tela (generalizovana pustulozna psorijaza), bilo na određenim lokacijama (koža dlanova i tabana i akralnim delovima šaka i stopala) psoriasis arthropatica (arthritis psoriatica) kada su pored kože zahvaćeni i zglobovi što se sreće kod 5-10% obolelih  

Dijagnoza

Postavljanje dijagnoze ne bi trebalo da pretstavlja problem.

Za postavljanje dijagnoze su bitni:  
 • anamneza (podaci koje daje pacijent, a tiču se početka i toka bolesti, izgleda, prvih promena)
 • klinička slika  
 • pozitivni fenomeni (fenomen stearinske sveće, fenomen poslednje opne, fenomen “krvave rose“)

Dijagnoza se potvrđuje patohistološkim nalazom (nakon biopsije). Eventualni problem za postavljanje dijagnoze mogu pretstavljati druge eritemoskvamozne dermatoze.

Lečenje

Terapija psorijaze je kompleksan proces, zahteva potpuno poverenje u odnosu pacijent-lekar. Cilj lečenja je uvesti bolesnika u remisiju (uspavati bolest) i održati to stanje što duže. Lokalna terapija.
Prvo i osnovno je skidanje naslaga(mehanički i/ili medikamentozno, a zatim uklanjanje zapaljenskog infiltrata.

Koriste se:
 • topijski keratolitici (salicilna kiselina, urea, rezorcin...)
 • topijski kortikosteroidi
 • ditranol
 • kalcipotriol (vitamin D3)
 • topijski retinoidi (tazaroten)
 • indiferentne kreme…
Izbor u mnogome zavisi od lokalizacije i rasprostranjenosti promena.

Opšta (sistemska) terapija je obično dopuna lokalnoj terapiji.
 • AD vitamin u obliku perli i rastvora
 • retinoidi (neotigason)
 • citostatici (metotreksat)
 • ciklosporin A
 • makrolidni imunosupresivi…
 • Antibiotici, B6 vitamin, sedativi deluju na provokativne faktore
Fizikalna terapija
 • foto terapija (helio terapija, helio-balneo terapija, SUP terapija, PUVA)

Prognoza

Psorijaza je hronična recidivirajuća bolest (smenjuju se remisije i egzacerbacije), sezonskog karaktera sa pogoršanjima krajem jeseni, tokom zime i ranog proleća. U toku leta su moguće spontane remisije. Životna prognoza je kod većine dobra, ali je potrebno trajno lečenje.

Na osnovu toka bolesti opisuju se:
 • eruptivno-egzantemski oblik psorijaze koji se obično javlja nakon akutnog infekta (grip, angina..) i manifestuje u vidu psoriasis guttata. Može spontano proći ili preći u hroničnu formu psorijaze. Ova forma se obično sreće kod dece i omladine i dobro reguje na terapiju.
 • hronično-stacionarni oblik psorijaze Promene  su na predilekcionim mestima        laktovima i kolenima, kosmatom delu glave, krsnom predelu. Nema tendenciju   regresije.
 • eksudativna psorijaza Ljuske nisu srebrne već žućkaste (boja potiče od seruma), nema tendenciju regresije već progresije u eritrodermiju ili pustuloznu psorijazu

Prevencija

Jedino na šta se može uticati su provokativni (deklasirajući agensi). Naročito treba upozoriti one u čijoj porodici postoji psorijaza. Verovatnoća da će dete dobiti psorijazu ako je ima jedan roditelj je 30%, oba roditelja 60%, jedan roditelj + jedan brat/sestra 31%, jedan brat/sestra 17%

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 93

 1. Francis 26.01.2024

  Indijski generički lijek Apremiste.


 2. Ana 22.09.2023

  Posle prvog porođaja, psorijaza mi je buknula, bilo je grozno. Posle drugog sam mislila da ću umreti od svraba i krvi i užasa. Ta muka me naterala da promenim komplet život po pitanju hrane i pića. Sok od celera (zeleni štapići) ujutru pa pola sata pauze pre jela, i samo sveže voće i povrće i orašasti plodovi. Za dve nedelje mi je već bilo bolje. Sad su otišle kraste, koža je krenula da bledi pa ćemo videti dalje, nastavljam i čekam neka tri meseca da vidim rezultate. Dr pero višnjić je uz kremu propisivao i dijetu, što govori u prilog važnosti ishrane ili kao što neko reče psorijaza se leči iznutra. Ja u to verujem, ali nije lako odreći se svega što smo ceo život navikli da jedemo i pijemo.


 3. Vito 15.05.2022

  Postovani, Moja supruga se leči od ove neizlečive bolesti već 35 godina.Probali smo sve i svasta gde god smo čuli za čajeve,kreme,sapune i sve ostalo ali psorijaza ode pa se povrati.Moja supruga je koristila jedno vreme inekcije Humiru ali čim prestane psorijaza se povrati a te inekcije imaju i kontra indijacije.Trebutno koristi ove inekcije koje su jako skupe i počinju se udarati na svake 4 nedelje pa na 6 nedelja i tako na duzi period jako su skupe ali za lek nema cene..Ovo ispod je naziv tih inekcija.. Cosentyx SensoReady 150mg/1 ml 300mg=2x150mg


 4. aleksandar 09.11.2021

  bolujem 23 god svasta sam probao i od toboze danas travara inista,,,kako doci do ovoga sinise na broj mob,jer se niko nejavlja pozdrav


 5. Nataša 27.10.2021

  27 go je imam U petak pocinjem sa bioloskom terapijom, injekcijama Humira. Javljam utiske


 6. Nataša 27.10.2021

  Pozdrav svima. Medicina je napredovala. Nadjeno je nesto sto mnogo pomaze. To je Bioloska terapije, injekcije Humira, Imam psorijazu vulgaris 27 godina. U petak treba da primim prvu injekciju, javljam utiske. Grlim vas sve!


 7. aleksandar 14.10.2021

  ja bolujem 23 god od psorijaze i nista mi nije pomoglo,,,razni ljudi svasta nude ali za pare ,,,ovaj sinisa se nemoze dobiti na ovaj broj sto je napisao


 8. Nenad 09.11.2015

  Zelim samo da podelim sa vama da mom detetu koje ima 12 god. A psorijazu ima godinu dana bas pomoglo lecenje dr. Fish ribicama. On je imao psrijazu po celom telu i problem je bio u tome sto je postojala samo varijanta za noge a ne i za celo telo. Rapitivali smo se pa cak i hteli da ga vodimo u hrvatsku koja ima tu opciju za celo telo ali je bilo preskupo. 800 evra za 21 dan tretmana +troskovi zivota. . . . I napokon smo dosli do jednog salona u zarkovu koji ima te kade za celo telo. Bas se vidi razlika posle tretmana a pritom je potpuno prirodna. Mazali smo mu sve i svasta na telo pa i meleme od raznih travara za koje i nismo znali sta je u sastavu i nista ali bukvalno nista nije pomoglo sem ovih ribica. Eto hteo sam samo da vam dam neku alternativu. Ako vam trebaju informacije gde se nalaze. . . Spasovdanska 2a zarkovo. Tel-061-290-15-34


 9. Goran 20.03.2015

  Zasto nema mog komentara?


 10. Goran 20.03.2015

  Poceo sam da citam komentare i smucilo mi se od ovih sto kazu da su izlijeceni pa pisu brojeve telefona da ih se nazove! Ko je ikad imao psorijazu (a ima je onda i sad) nece naplacivati ni savjet a kamoli lijek, jer je ga nema! Ja imam vulgarnu psorijazu od 1986, tj. Od 13-te godine i od svih poznatih lijekova sa ovog kontinenta naj vise mi pomaze more, sunce i zdrav zivot, ne bacajte pare na skupe lijekove, kupite soli mrtvog mora (ko ne zivi na moru) , razmutite u mlakoj vodi i na sunce! 15min. Sunca, 15. Pod vodu. Ja sam imao srecu da mi je supruga iz splita, pa sam tamo dva mjeseca 6. I8. Kad nije jako sunce. Da vas vise ne gnjavim, pozz!


 11. ZDENKA 12.12.2014

  Poštovani
  javljam se u vezi ove bolesti jer moj sin ima 11 g i doktori su napisali da ima baš ovu vrstu bolesti. Poćelo je sve prije 4g kada se pojavio prvi lišaj bili smo kod lijećnika i on nam je dao kreme od kojih nije bilo bolje potom smo opet išli i dao druge kreme. Tako smo izmjenjali ne znam ni ja sama koliko krema. Tražila sam da idemo kod dermatologa, rekao je da nije potrebno da će to samo od sebe proći. 

  Kako se to sve više širilo morala sam biti bezobrazna i početi vikati da želim upuitnicu kod dermatologa pa je napokon i dao. Tamo su nam rekli, a gdje ste vi prije pa sam isprićala sve i onda nam je doktorica dala što sve moramo napraviti, a to je bilo bris nosa i grla, vadili krv. p
  Po tome, kaže da ne vidi ništa loše i samo je pitala da li ko boluje od psorijaze u obitelji. Rekla sam da ne, ni sa moje, ni muževe strane koliko mi znamo, tako da mi nije jasno kako mi onda dijete ima ako je to genetski

  Dobili smo Diprosalik kremu da mažemo 6 dana i umota se u foliju gdje god ima, nakon 2 do 3 dana totalno prestane, ali nakon par dana se opet pojavljuje. Nakraju smo otišli u Osijek tamo smo dobili da napravimo biopsiju, uzimanje nekakvih ljuskica ne znam drukćije napisati kad se ne razumijem u to uglavnom su strugali sa lišaja. Nalazi će biti za 7 tjedana gotovi, tako su rekli, a možda i duže i još moramo vaditi krv da se vidi da li je na što alergićan tako su rekli. Doktorica je napisala u svom zaključku psoraisis vulgaris pa me zanima vaše mišljenje ili da mi kažete kome i gdje da se obratim i da mi preporućite možda nekakve kreme i lijekove pa da se porazgovaram sa lijećnikom. Bit ću vam zahvalna na pomoći.


 12. Boris Tusev 06.12.2014

  Bolest psorijaza vulgaris je imam od samog radzanja tojest 42 god pokusaosam da pronađem lek, ali do sada nisam uspeo da pronađem nista. Sada koristim kremu Eucerin Urea 10 i to nema kožna. Kakvo dejstvo inače moja bolest je po celom telu ako neko može da posoci neki lek bicu vam puno zahvalan


 13. Aida 25.06.2014

  Sa psorijazom se borim vec 4 godine. Nista osim morske vode mi nije pomagalo, medjutim u zadnjih mjesec dana sam na razlicitim sajtovima pronalazila kako je kantarionovo ulje izvrstan lijek za psorijazu. Medjutim bitno je da prije spavanja namazete cijelu kozu istim, te da zamotate prozirnom folijom kako bi ulje cijelu noc prekrivalo kozu. Trecu noc vec ponavljam tretman i mogu vam reci da zaista uspijeva, uvidjela sam znatnu razliku nakon samo 3 noci. Znam da prirodni lijekovi ne djeluju jednako na svaki organizam, medjutim od srca se nadam da ce vam pomoci isto kao i meni. Naravno ne zaboravite da se pored svega trebate zdravo hraniti, i biti jako uporni. Od srca vam zelim da se izlijecite od ove grozne bolesti, a nadam se da cu i ja. Lijep pozdrav


 14. Nena 13.03.2014

  Ja sa psorijazom se "borim"20 god, drzim je pod kontrolom, ne pusim vise, pazim sta jedem, mazem se diprosalic kremom i idem redovno na solarijum


 15. zorica 21.09.2013

  Jas sum od makedonija. 20 god imam psorijaza vulgaris i nisto ne mi pomaga. Da patuvam ne mozam, pa zatoa molam ako nekoj od tie sto velat deka imaat lek, da me iskontaktiraat. Blagodaram


 16. Siniša 07.08.2012

  Psorijazu lečim. I sami nećete verovati u to, baš kao što nisam i ja, ali to mi je posle svih klinika od vma pa travara, ljudi što prave meleme, gledanja u karte, ma šta sve nisam pokušao, sve je bila zabluda dok konačno do, leka nisam došao i sebe spasao od te grozne bolesti. Psorijazu imao 15 godina tragao za lekom/koji se pije i uspeo. Hvala bogu, ni traga psorijazi vec 12 godina. Ko želi da mu pomognem javite se. Želim pomoći i da se izlečite, a ne kremama ili kao i ja što sam pre ovoga činio raznim melemima, melem za ozdravljenje ne postoji, trenutno zaleči i pojavi se.

  Posle ovoga leka, koji vam kažem pravite ga sami i po mojim upustvima koristite, samo sedam dana. Nikada nećete biti kao sada i sam nisam verovao, drugog izbora nisam imao, ali hvala bogu moji pacijenti su izlečeni. Usluga ne košta, internet nemam. Telefonom pozovite, ako želite imate zelju, uz malo volje, duhovne snage izlečite ovu opako iritirajuću bolest, toliko mogu ostalo je na vama. Vi psorijazu vidte tek kada se pokaže na kozi tela, ali psorijaza postoji u nama, ona se leči iznutra, tačnije naša creva su puna toga što jetra ne postize da je sama savlada, pa sve štetno izbacuje što mi vidimo napolje. tj. na kožu tela. Zato je ovaj lek da očisti i izleči organizam od psorijaze. Telefon: srbija mob. 0649206001, kućni 0157517131, inostranstvo 00381649206001, Siniša.

  Postoji i moja grupa na facebook (psorijazu lečim/psorijazis vulgaris), ali pošto nemam internet, a tako da se izlečite je nemoguće, kao i telefonom, jedino što vas košta je dolazak do mene (ovo kažem jer me mnogi pitaju pa čak iz Dalmacije, Crne Gore gde je more, a tvrdnje u nekima su da more pomaže), mnogi u neverici pitaju?


 17. Ivan 14.07.2012

  Psorijaza je po mojoj proceni bolest koja bi mogla biti naslonjena na dnk i zato sve terapije daju početne rezultate pri terapiji trebalo bi koristiti nešto za čišćenje dnk nizova. Zato mislim da je opis psorijaze nedovoljno definisan.


 18. Mara 23.06.2012

  Imam psorijazu već 20 godina. More i sunce je leče. Leti nemam od kada dođem s mora, pa još 2 meseca, ali posle krene ponovo. Od skoro, po preporuci koleginice koja ima isti problem, koristim najobičniji dove sapun. Dobro istrljam kožu i isperem. Rezultati su vidljivi već nakon nedelju dana.


 19. peđa 16.05.2012

  Za sve tipove psorijaze obratiti se doktoruvišnjiću tvorcu kreme vipsogal koja meni redovno pomaže. Ja se sa psorijazom borim vrć 30 godina i uvek kada se pojavi imam terapije kod doktora višnjića i posle 30-40 dana miran sam godinu dve zavisi od puno faktora


 20. ERKIC SLOBODAN 03.05.2012

  Psorijaza je izleciva! Ja sam imao psorijazu i izlecio je ako nekog zanima kako neka me pozove. 0631840942 037710449


 21. Snezana 062/160-1641 07.04.2012

  Meni je pomogao Slobodan iz Trstenika i psorijaza mi je nestala


 22. ivan 11.03.2012

  Za teme glave mi pomaze belosalic losion, a na drugim mestima ide malo teze, sretno svima.


 23. Marko 29.02.2012

  Pojavio se prevarant Zoran Jovanovic Neven koji uzima novac, i ne leci ljude. Budite oprezni kod odabira terapeuta i neverujte ovom coveku!


 24. bozica 09.01.2012

  Zdravo svima psorijazu imam od 6~godine sada imam 30 godina i stanje je katastrofalno. Imam je na laktovima i na koljenu od skoro i na drugom koljenu, povremeno sam imala na glavi. Skoro 7 godina nemam na glavi, koristila sam belosalic losion, koristi se samo na glavi od tad ma se nije vracalo. Iz podgorice sam i ima ga u slobodnoj prodaji 10e. Uprvoj trudnoci mi se skroz povuklo, ali je poslije porodjaja se stanje pogorsalo, nikad mi nije tako bilo, svrbi, boli. Jedan mi je dr rekao da ne bi trebalo da se zatvara na svim mjestima jer se negdje drugo otvori i da nema lijeka. Sunce pomaze i more, do unazad 3 godine mi je to pomagalo a od porodjaja ne pomaze. Sada imam jos jednu bebu i stanje je gore, pa sam zakljucila da psihicko stanje najvise utice na ovu bolest, tacnije nervoza, stres. Nadam se da ce nekom pomoci losion kao sto je meni. Pozdrav.


 25. Branislav 24.12.2011

  Imam psorijazu vec 3 godine imam 19 godina i nemam leka za nju probavao sam svasta, sramota me je da se skinem pred drugarima, sramota me je da trazim devojku kad imam ove odvratne mrtve tacke po sebi, posto od ovog vlade nema nista, zeleo bih da ako bilo ko od vas pronadje bilo sta da me posavetuje bio bi mu vecno zahvalan, pomoc mi je preko potrebna! Unapred hvala i srecno svima u borbi sa ovom odvratnom i dosadnom bolescu!: (


 26. seka 30.11.2011

  Ja bolujem od psorijaze od svoje 14 -ste godine, a sada imam 38 god. Probala sam svakakve kreme, masti, cajeve. . . . . . , apsolutno mi nista nije konkretno pomoglo. Slatka al sa psorijazom. . . . . , ako neko ima nesto konkretno da mu je pomoglo ili malo vise pripomogloneka se javi. Unaprijed hvala


 27. tanja 18.10.2011

  Evo da pomognem malo. . . Ja sam imala 10 godina ovu dosadnu bolest i koristila sve navedeno od puva lampi do topovske masti. . Jedino sto mi je pomoglo da je skinem, kao i mnogim drugim ljudima su biljni losioni koje sam kupila u beogradu. Meni je licno rekla komsinica kao preporuku a ko zeli da se spase neka nazove: 011 2571 883


 28. sanela 18.10.2011

  Zdravo svima. . . I ja sam posle mnogih pokusaja i posle mnogih krema i preparata pocela da trazim i dalje nesto sto bi mi pomoglo. . . Molila bih gospodina vladimira popova da se javi u vezi korena trave. . . Hvala. . .


 29. micika cicika 12.10.2011

  Ja sam zdravstveni radnik u penziji, imam 68 godina i odskoro plovim u internet vodama. Zato i pišem ovaj komentar sada. Psorijazu nije imao ni moj otac ni majka. Ja sam je dobila kao dete od 8 godina, na kolenima i laktovima, i ponegde na telu. Nikakva terapija nije pomogla niti je nešto i bilo izbora. Kako sam ulazila u godine kada žene hormonski a i prirodno dolaze u reproduktivnu fazu već kod prve trudnoće sve je nestalo. Kasnije sam primetila da moj ujak, mamin brat ima psorijazu, i to slučajno kada sam se našla u poseti roditeljima i bili smo kolektivno na plaži. Nikakve probleme nisam imala, sve je nestalo i od neke moje 22 godine pa do skoro nisam imala promene na koži. Sada mi se povremeno pojavi poneka promena u manjoj formi i to nije na onim mestima kao u prvim danima. Jedna u kosi, jedna na šaci. Pa na podlaktici, namažem onim što mi je pri ruci u ovim godinama, diklofenak, sinoderm ili čak konjska mast. Postepeno prođe. Nakon nekog vremena pojavi se ipet neka, nedam joj da se raširi, dobro svaku tretiram četkom kod kupanja i opet istim mažem. Tako smo u " primirju" . Jedino što ja mogu da nekako tvrdim ubeđena sam da je, barem kad žena sve to u vezi prvo sa naslednim faktorom a drugo sa dejstvom hormona u organizmu. To je moj slučaj i ono što sam ja iskusila na sebi.


 30. drasko 09.10.2011

  Zelim da vas pozdravim sve ja imam psorijazu vec preko 10god a sad mi je 26. Kao i svi drugi probao sam sve i svasta lezao 21dan na vma u beogradu i pomogli su mi koliko toliko a 90% tjela mi je bila uhvatila. Sada sam na embrel inekcijama 2puta ned pa cu pogledat kako ce reagovat. Ko zeli da podelimo savete moze me kontaktirat putem e maila (drasko. Jovic@yahoo. Com) . Puno pozdrava od mene iz podgorice


 31. LEJLA 27.09.2011

  Oboljelo mjesto namazati jabukovim sirćetom, a nakon toga uljem od ćurekota. Terapija traje 15 dana. Ukoliko bude potrebno da se nastavi napravi se pauza od 10 dana, a zatim se ponovi. Ljudi ovo je spas od boga! Pokusajte! Nece vam biti gore. Curokotovo ulje je za sve bolesti, kao sto su: nervoza, kasalj i bronhitis, malksalost, povracanje i mucnine, srce i suzeni krvni aorti, psorijaza, reaumatizam, glavobolja, kiselina i stomacne tegobe, zenskih bolesti, dijabetes itd. . . Ovo mogu konzumirati i najzdravije osobe.


 32. tanja 18.09.2011

  Ljudi moji svega sam se nacitala i naslusala i nagledala, narocito psorijaze! Uzas zivi kako to ume da izgleda. . Sve pecat do pecata a preko nagomilana ljustura bele boje. . Po celom telu!; (moja drugarica je imala taj problem, nema sta nije probala od topovske masti do babinih trava, uv lampe. . I nista! 10 godina mucila muku dok nije cula za lek koji zaista leci verovali ili ne! U roku od 3 nedelje mazanja koza joj je postala kao moja, nigde ni fleke!: ) ) a lek je prirodan (nije vracara pravila) a za te ljude se nadaleko zna. . I ona je saznala preporukom. . Eto ko me shvati ozbiljno spasce se muka. . Nadam se da sam pomogla a ko zeli nek mi se javi! Pozdrav!


 33. pedja 09.05.2011

  Ja sam Pedja imam 28 godina i imam psorijazu od srednje skole. Bio sam prosle godine na VMA na bolnickom lecenju. Po otpustu sam upucen na lokalnog dermatologa i samo kortikosteroidi i sve tako u krug koji postaje zacaran. Moj mail je jovanovic.peca@gmail.com. Voleo bih da imam kontakt sa nekim ko takodje ima problema sa psorijazom


 34. bosko 23.04.2011

  Bolujem od psorijaye vulgaris od 2004 godine iznecu istinite podatke kako sam se iylecio ali molim sve koji pokusaju na ovaj nacin na veliki oprez odluka je svakako preteska treba znati dai kozni kanceri neke vrste mogu se iyleciti na ovaj nacin za otrivanje molim samo da kaz ete to je metoda boska iz srbije u cemu se sastoji ova metoda. oprati sapunom obolelo mesto naneti na bolesno mesto vatom nerazredjen domestos biti blizu cesme ukoliko zapece i odmah oprati i tek sutradan ponoviti isto bez bilo kakve opasnosti ukoliko se pojavi nedaj boze ranica nanju staviti kremu atopik sa10/ureje i jos jednom naglasavam da stavljanjem z avoja preko namazanog domestosa ubrzava njegovo delovanje


 35. DARKO 11.02.2011

  Pozdrav svima,
  glave gore neslusajte da nema leka. Lek je u vama ostavite pusenje ostavite alkohol smanjite meso. Gazirane sokove kafu. . . Moze piletina, junetina. . . Jedite sto vise voca i povraca smejte se sto vise nerazmisljajte o bolesti bavite se sportom nedaj te nikome da vas nervira radite sve sto vas cini srecnim to je resenje znam iz svog iskustva


 36. duško 27.01.2011

  Niste juče objavili moj komentar u vezi psorijaze, ja znam zbog čega treba da vas je sramota, a niste vi jedini i treba da znate. . . . . . Nije vredno da vam dalje pišem


 37. duško 27.01.2011

  Osečam potrebu da dam komentar na ovu bolest koju sam dobio 2007 god u februaru mesecu. Naime sada znam da su sve bolesti izlečive, a bolesnici samo oni koji znaju i hoće i koji imaju tvrdu veru i volju. Lečenje sam započeo u februaru iste godine i bio kod najpoznatijih dermatologa i dao nekoliko hiljada evra na lečenje. Ali bez uspeha. Sobzirom da sam već par godina unazad izučavao samostalno psihologiju, filozofiju religiju, duhovnost, misticizam. . . To znanje sam primenio na meni i uspeo sam 07. 07 2007 na zlatiboru sam bio sa porodicom i našao jedan potočić i ta voda mi je mnogo pomogla. Ali ja znam da nije samo ta voda jedina koja mi je pomogla već odnos prema samom sebi, i drugima. To se uči a ja sam izgleda naučio tu lekciju i evo počela je 2011 moja koža je čista. Moj savet nemože stati u ovom komentaru pa me možete kontaktirati na tel, 0641726223 naravno sve je besplatno ili na meil i zapamtite čuda ne postoje, postoji samo znanje i neznanje. Pozdrav svima i brzo izlečenje želi duško iz beograda


 38. bi 03.01.2011

  Kod mene sam psorijazu primetio kada se okupam i obrišem zaključim da treba ponovo da se okupam jer i dalje ima premnogo peruti i tako je to trajalo sve dok na toj podlozi nisu se uselile bakterije i počeo nesnošljiv svrab posle lečenja sinodermom a zatim kortikosteroidima bilo je poboljšanja a obzirom na velike površine i pored odlaska kod uvaženih stručnjaka gde je bilo nekih poboljšanja, morao sam potražiti način da je stavim pod kontrolu u čemu imam uspeha ali bez kliničkog ispitivanja ipored toga što znam kakve su tegobe neiznosim način kako je staviti pod kontrolu pozdrav svima uz nadu da će se ipak neko zainteresovati


 39. Vesna 02.01.2011

  I ja imam bolest koze, psorijazu. Molim gospodina Vladimira Popova da mi posalje kontak za lecenje korenjem na adresu: sekickivesna@hotmail.rs
  Unapred sam vam zahvalna!


 40. Marjan 07.12.2010

  Zdravo, posle 47 komentara g-din vlada se nije udostojio da ikome odgovori što me dovodi u sumnu da li on išta i zna?!?!?! @anonimna lepo bi bilo da osim imena nekog doktora daj malo više podataka o tim čarobnim travama koje leče neizlečivu bolest.


 41. Ema 05.11.2010

  Želim da se nadovežem na komentare mojih "sapatnika", i ja već godinama imam psorijazu i probala sam jako puno krema i kremica ali mi ništa nije pomoglo sem proizvoda dr michaels, koristila sam ih tri- četiri meseca i od tada je prošlo skoro tri godine. Povukla se bar 95% a imala sam svuda po nogama, rukama, stomaku, leđima. . Sada imam samo malo ispod laktova ali za sada sam prezadovoljna. Nadam se da će tako i ostati. Inače meni je dr michaels preparate preporučila dr nedić dermatolog iz vojne bolnice petrovaradin. Preparati su dosta skupi ali ja nisam bolje pronašla. . . Sa željom da se što više izlečite srdačno vas sve pozdravljam.


 42. Nada Lakic 03.11.2010

  Imam psorijazu vec deset godina nikad nisam uspela da je bar malo zalecim. Da li je neko uspeo?


 43. Anita 20.10.2010

  Možda nekom može da pomogne ova informacija: moja rođaka ima psorijazu više od 20 godina, sve živo je probala, a poslednjih 7-8 godina ide u prolom banju i tamošnja voda i blato joj zaista pomažu. Iz banje se vrati potpuno čiste kože i to traje po godinu-dve. Ona koristi i flaširanu prolom vodu kao obloge za obolela mesta i to joj prija. Inače oni u banji su baš specijalizovani za psorijazu, radili su neke studije sa nekom profesorkom iz niša i kažu da imaju fantastične rezultate. Srećno svima koji imaju ovaj problem!


 44. anonimna 06.10.2010

  Dragi moji. . . Vidim da se niko nije nadovezao na komentar koji sam postavila. . . Jos jednom želim da vas podsetim na ono što je mene spasilo bar u nekoj meri. . . Dr. Michaels!!!! Najviše mi odgovara što ove proizvode mogu da koristim bez nekog straha od kontra efekta, što mi se ranije često dešavalo sa kortikosteroidima (atrofija kože) . Probajte, ne može vam biti gore, sve je na biljnoj bazi!! Veliki pozdrav za sve!


 45. cale 14.09.2010

  Psorijazu imam vec 2 god. Dobio sam je nakon majcine smrti u pocetku samo laktovi a onda celo telo, cak sam i rane imao po glavi, laktovima i preponama 90 posto tela mi je bilo prekriveno. Onda sam cuo za jednog cicu na kopaoniku koji mi je dao melem crn kao katran 2 meseca sam se mazao svako vece i svako jutro brisao medicinskim benzinom i pomogo mi je cak je i svrab prestao sad imam manje a zimus nisam imao ni 20 posto na selom telu, vrlo rado cu svakom da dam broj i adresu.


 46. Radmila Filipić 17.08.2010

  Tolko mi je, baš krivo, kako se ljudi muče. Moj bivši suprug ima najgori oblik psorijaze, kako je uz to vezana i psihička bolest i manjak samokontrole, zahvaća mu već i zglobove, a kako ostalo izgleda, to je prestrašno. Malo mi je bedasto da sad apeliram na sve da se toga čuvaju, ali vidim da ima puno pametnih ljudi i da mnogi to mogu. Obje djece je nasljedilo psorijazu od njega, kćer ono ko po knjizi, počelo na laktovima, u 16. Godini, negdje oko razvoda, što vezujem za stres, ali da nije tada i kasnije bi, tako se živi. Sin ima psorijazu samo po vlasištu i ušima, što mu uglavnom ja onda mažem (izbjegavam kortikosteroide jer tanje kožu): u zagrebu, na dolcu, postoji privatna biljna ljekarna, ako je netko zainteresiran, gdje kupujem tzv. Psorodol ulje, mislim da je 1, 5 dcl, miriši na netom pokošenu travu i lako se nanosi, na manje površine recimo onim štapićem za uha čistiti - trebalo bi više puta dnevno. Ali kontinuirano. Navodno su čak talijani kupili licencu - gospođa koja tamo radi je visokokvalificirana (pa još izvanredna i strpljiva) i rastumačila mi je sve ko bebi. Kupila sam uz to i čaj, koji se treba uz strogu dijetu (gadno: rižina sluz, bez soli, pa 15 dana) konzumirati, i nakon toga naravno, ko što većina već i zna, izbaciti sve "ono kaj je fino" dakle paštete, majoneze, salame, špekić i tako, ustvari da ne pretjerujemo, sve treba barem! Umjereno. Naravno to s mojom djecom nede, čaj nije kola pa se ne pije (ne pije se ni kola kod mene doma, ali zna se. . .) a imaju na koga biti "blesavi"; onaj čaj sam ja probala i doista nemam razloga lagati, na laktovima mi se pojavila psorijaza. Nakon mjesec dana se povukla. Bez dijete, ali da sam se zabrinula jesam i zapravo to nisam nikome ni pričala, ko bu mi veroval. Ali kad sam to (ipak) rekla mojoj doktorici, prefina je, ali mi je skoro skočila u oči, veli uzimate čaj-lijek! Za što?!! Ajde, mama, jedan dobar razlog!! Njena je verzija da je psorijaza bolest probavnog sustava, a koja se manifestira na koži i u slučaju neliječenja "ulazi" natrag u tijelo i tamo vedri i oblači (spomenula sam zglobove) i da smo svi latentni psorijatičari, ali nekome to izbije a nekom ne. Čula sam i za češmu i za naftalan, pa liječenje ribicama, ali kako mi i kolega ima groznu psorijazu (ne pazi se uopće) , sve je to privremenog karaktera ako nisi svaki dan prijatelj sam sebi i ne jedeš kaj ne smiješ. Teško se tako kontrolirati s prehranom (osobno imam visoki tlak i daleko previše kila) , i sve mi je kao jasno, ali nisam, baš zbog toga, neki dobar uzor, al eto, ak sam rekla kaj pametnog, drago bi mi bilo.


 47. josifoski igor 31.07.2010

  Ve molam kazete lek za gabicni zaboluvajna na glavata ili apsorijaza


 48. Dragan 26.05.2010

  Saosecam sa svima koji imaju ovu dosadnu bolest. Ja sam je dobio kada sam bio na letnjem raspustu u periodu izmedju 6 i 7 razreda osnovne skole. Prvo je bilo naglo perutanje glave iako sam bio kratko potsisan i redovno prao kosu. Nakon toga su se pojavile crvene pege koje su se posle izvesnog vremena i perutale. Imam po rukama tacnije nadlakticama, ramenima, nogama, povremeno po ledjima, stomaku, glavi i usima. Nije mi po celim mestima nego otprilike 75 posto na nogama itd, zavisi od vremena i nagadjam stresa. Koristim vipsogal mast za telo, sinoderm gel za glavu a hidrokortizon mast za usi. Smanjio sam jelo sto se tice jaja, masnih i sokomesnatih proizvoda, konzervisane hrane, a nakon cega sam i oslabio iako sam 189 cm a tezina70 kg/imao sam 79 kg. Svaki savet mi znaci.


 49. aleksandra 06.04.2010

  Veliki pozrav za sve koji se bore sa ovom doadnom bolesti. Psorijazu imam već 25 godina. Nije neki teški oblik. U tačkicama na laktovima i koljenima. Najgore je na kosi. Najbolje rezultate sam postigle kada je galenika proizvodila vipsogal. Sada se snalazim nekako, sunce, hrana i pokušaj da se ne nerviram. Jedna zanimljiva stver se desila za vrijeme trudnoće. Skoro odmah pošto sam ostala u drugom stanju sve promjene i sa kože i sa kose su se izgubile kao da ih nije ni bilo, ali su se poslije poroda vrlo brzo vratile. Sa prvom trudnoćom sam mislila da je slučajnost, ali isto se desilo i sa drugom. Željela bih da mi neko da objašnjenje da li to ima neke veze sa hormonima? Takođe me zanima i da li i kako se prenosi? Naime, čula sam da se prenosi po "ženskoj"liniji? Da li se redi o dominantnom ili recesivnom obliku nasljeđivanja? Imam kćerkicu i zaista bih učinila sve da je poštedim toga. Koliko ribice imaju uspjeha u liječenju? Da li taj oblik liječenja postoji u srbiji?


 50. Anesa 01.04.2010

  Ja psorijazu imam od 8 godine zivota samo na laktovima i na vlasistu. Tokom rata (tada sam imala 11godina) bolest je nestala, medjutim poslije rata se ona opet pojavila. U tom periodu svog zivota nisam obracala paznju na ishranu sto je veoma velika greska bila, psorijaza se hrani "masnom hranom". Cesto sam isla na more naravno bitno je biti najmanje od 15 -21 dan na moru. 2002 godine je dozivjela svoju "ekspanziju", jer sam pocela korisiti nke cajeve, masti. . . Za mene je to bio sok u svakom smislu jer sam je uvijek drzala pod"kontrolom". . . . U toj mojoj agoniji pojavio se izlaz. . . Dobila sam putovanje za tursku u grad češme u hotel koji je imao termalnu vodu. U preriodu od 15 dana, koliko je trajo moj boravak ja sam se sva "iscistila" ostale su samo bijele "fleke" na mjestima gdje je bila psorijaza i bila sam "mirna" skoro 4 godine kada se opet pocela ispotiha pojavljivati. Od 2002 godine iamma i posebnu ishranu, znaci nema suhomesnati proizvoda, konzervisane hrane, punomasnih sireva. . . . . Jer to je ujedno i bolest jetre i treba voditi racuna o njoj.


 51. Ненад 28.02.2010

  Pomaže bog! Upravo sam pročitao nekoliko komentara, pa bih želeo i ja da se u diskusiju uključim. Psorijazu sam dobijo nakon dolaska iz vj 2000 godine i tada krće moja borba protiv iste. "zahvalnošću" lokalnih doktora više od 5 godina sam bio sve gore i gore. Uporno sam na kraju insistirao na uputu dalje, tj samo mi je vma, otala i davala mi nadu. Po konačnom dobijanju uputa j, javio sam se na kliniku za kožne bolesti vma u Beogradu, gde su mi momentalno dali uput za bolničko lečenje. Odmah su mi ustanovili dijagnozu i krenuli sa terapijom koja se sastojala od svakodnevnog vađenja krvi (dok mi u lokalnojpoliklinici 5 godina niko nije vadio ni jednom) , prvih par dana i po 3 puta dnevno. Imao sam fleke na rukama, laktovima, čukljevima, čelu i u poslednje vreme i kosmatom delu glave. Mogu samo da vam kažem da mi je nakon 15 dana terapije apsolutno sve se povuklo!!!! Međutim polako se navraća ponovo, doduše na rukama samo, ali radim redovne kontrole na svaka 2/3 meseca. Od masti sam koritio, betasal bazu, (iz farmacije vma) , i tablete neotigason 2 h 25mg. Fleke sue nisu javljale neko vreme, ali su u jesen krenule ponovo, i na sledećoj kontroli nadam se da će mi ponovo uvesti tablete neotigason. Nadam se da ću vam pomoći svojim iskustvom, i još bih hteo da naglasim da ne radite na svoju ruku po sistemu rekla -kazala, već. Vam preporučujem vma, sa doktorima koji su maksimalnoposvećeni radu, i kojima se i ovim putem iz sveg srca zahvaljujem!


 52. Tijana 02.02.2010

  Imam 23 godine a psorijazu imam vec 9 godina i lecila sam je na sve moguce nacine. Jedino sto me meni pomoglo digotrajnije to je homeopatija. Sve kremice i losioni su mi pomagli samo trenutno i sa prvim prestajanjem mazanja opet se pojavljivala. Posle 4 meseca lecenja meni se ona 80% povukla. Imala sam ploce preko celog stomaka, po kosi, nogama i rukama. Sada jos uvek imam samo na nekoliko mesta po kosi i na tri cetiri mesta po male tackice na nogama. Na stomaku nemam ni jednu jedinu tackicu vise. Tako da, svima bih preporucila da pokusaju lecenje ovom kod nas jos uvek novom metodom


 53. Zlatko 29.01.2010

  Ja sam is makedonie imam psorijazu vec 5 godina probao sam skoro sve ali nisto ne pomaze. Zato molim gospodin vladimir popov ili neko drugi ko zna da mi kaze koi su to koreni gde moze da se nadje i koja e terapija. Odnapred hvala zlatko_sapkoski@yahoo. Com


 54. Dalibor 19.12.2009

  Vldi brate pomazi ako boga znas, imam iste probleme kao i ti, zato mi daj taj recept ako hoces. Bicu ti neizmerno zahvalan. Kapodikapi@live. Com


 55. Ruzica 17.12.2009

  Zdravo ja sam ruzica i bolujem od psorijaze vec 8 god. Ima vise oblika psorijaze tako da isti proizvodi ne mogu svima pomoci! Nekima odgovara sunce i letnji period kada im se psorijaza povlači a ima i onaj drugi oblik psorijaze kojima sunce smeta. Najčešće je genetska bolest, pojavljuje se najčešće prilikom stresa i pada imuniteta! Meni je dosta pomogla mast diprosalic i krema elcom posle kojih psorijaza nestaje posle 4-5 dana maze se 2 puta dnevno. Kad se namaze bitno je da vam je koza neko vreme otkrivena da bi mogla donekle da prodre u kozu! Sto se tice ishrane dosta pomaze suncokret od bundeve. Ako je moguce izbaciti iz ishrane jaja i svinjsko meso. Tolkiko od mene. . Nadam se da cu ovim putem mnogima pomoci!!


 56. Anonimna :) 24.11.2009

  Dragi moji ... Ja već 20 god. Imam psorijazu i šta sve nisam probala ... Ponekada je to davalo rezultate a ponekada i ne ... Na netu sam našla doc. Michaels proizvode za lečenje psorijaze, viderma je glavni uvoznik. Sve je na biljnoj bazi i koristim priliku da svim ljudima koji imaju isti problem kažem da sam se pomoću ovih proizvoda, verovali ili ne izlečila ... Na izlečila mislim da kako je i navedeno u istraživanjima, da mi je ostao samo minimalni procenat psorijaze na telu ... Uporno sam koristila ove proizvode oko četiri meseca i leto sam provela bez ikakvih promena. Morate biti samo uporni i verujte da je ovo pravi lek ... Drago mi je da mogu ovo da podelim sa svim ljudima koji imaju ovakav problem i da mogu da im kažem da za izlečenje ima nade ... Ovom prilikom takođe želim da se zahvalim ljudima iz viderme i naravno doc. Michaelsu ... Toliko ...


 57. zeljana 14.11.2009

  Ja imam psorijazu vec 25 godina.. Puno toga sam probala.. Ali bez uspjesno.. Najbolje sam se osijecala.. Kad vodim racuna o ishrani i ljeti na moru.. Nikome vise nevjerujem da postoji lijek.. Zato sto zli ljudi pokusavaju na nama ocajnim zarade i obogate se.. Svi lijece a niko izlijecen.. I sve vise ljudi obolijeva od psorijaze.. Neka se javi taj neko ko lijeci i sta garantuje osim na jeziku.. Pozzz za psorijaticare i nadaj mo se bogu da ce biti ubrzo lijeka pravog za nas..


 58. marko 04.11.2009

  Molim gospodina Vladimira Popova da mi kaze gde mogu da nadjem korenje za oporavak od psorijaze na mail marko_macic@yahoo.com


 59. SMILJA 03.11.2009

  Gorane, da li je i na tjemenu bolje, jer ja imam samo na tjemenu ali kompletno tjeme. Hvala. Da li se ikom vladimir javio.


 60. SMILJA 01.11.2009

  Ja ne mogu vjerovati da gos. Vladimir nikom nije odgovorio. Pa ako zna šta bi sve dali da se riješimo, zašto nas ne uputi na kon. Pozdrav


 61. Goran Milic 31.10.2009

  Cao ja sam Goran imam psorijazu od vojske nema sta nisam pokusavao pio i aloju i mazo sam se svakakvim mastima i losionima i nista pre dva meseca mi je komsinica dala mast esperson m proizvodi jugoremedija ad zrenanjin moze da se dobije na recept a u apotekama mast od 30 g kosta oko 500 dinara meni je pomogla sa dosta mesta je nestalo sa laktova i listova pa sam mogao da nosim sorc i majicu kratkih rukava i da me nije bilo sramota imam jos po glavi zato sto je tu otezano mazanje zbog kose ja sam zadovoljan postignutim dejstvom masti ljudi pokusajte sta drugo da kazem bice mi drago da nekom pomogne ja sam zadovoljan bice te valjda i vi pozdrav svima od gorana


 62. eldina 29.10.2009

  Izlecim se preko leta a zimi opet vodim borbu sa njom


 63. SMILJA 28.10.2009

  Zašto ljudi ne pišete


 64. SMILJA 27.10.2009

  Ja imam psor samo na tjemenu glave i već 10god. Ne mogu to nimalo riješiti. Samo kad sam pila metotreksat bila sam čista, ali znamo da je isti citostatik i da ubija. Molim vas ako je neko uspio da se izbori sa ovom odvratnom bol. Da mi napiše kako. Hvala


 65. SMILJA 26.10.2009

  Da li je iko saznao o kojem je caju rijec i korjenu. Molim Vladimira da me uputi na kon. Moja email smiljablagojevic@gmail.com hvala


 66. Marko 20.10.2009

  Pozdrav svima! Moja majka vec 20-ak godina boluje od psorijaze i se vise i vise je pocelo da se pojavljuje. Zamolio bih Vladimira, i sve koji znaju za savet ili lek koji bi mogo da pomogne u zalecivanju i lecenju ove bolesti. Unapred zahvalan - marko e-mail: markopk@beotel.net


 67. draženko 28.09.2009

  Molim za recept tog čaja tj korena koji pomaže kod psorijaze, a koji je pomenuo Vladimir Popov. Brat mi boluje od psorijaze skoro 20 godina i proširila se na sve zglobove i zakomplikovalo artritom. Ako neko može da pomogne neka se javi na drazenko80@gmail.com


 68. nada 26.09.2009

  Sta reci o toj neugodnoj bolesti skoro mi se pojavila i jako sam nervozna volila bi da mi vladimir kaze ime tog korijena u naprijed zahvaln a moj email je budonada@hotmail.com nada


 69. Dragana 22.09.2009

  Koji caj danijele, mozes li nam dati ime tog caja ili neki kontakt? Unapred hvala


 70. Danijel 15.09.2009

  Dosta nezgodna bolest koja se moze iskoreniti putem caja za psorijazu.


 71. Vlada 05.09.2009

  Jel Vladimir nekome poslao taj kontakt za korenje?? Meni se pre par godina pojavilo crvenilo na laktovima, a zimi izadje i po vrhu nosa i ispod ociju... Ne znam sta da radim... Treba mi lek!!


 72. Danka 23.08.2009

  I ja sam jedna od onih koje imaju problema sa psorijazom. Molim Vladimira, ili nekoga ko je sa njim kontaktirao da mi posalju kontakt za cuveno korenje. Vise ne znam sta nisam probala. Nista ne pomaze.


 73. JADRANKO 16.08.2009

  Pozdrav za vladimira. Mozes li mi poslati kontakt adresu osobe u vezi sa lijecenjem psorijaze sa korenjem. Unapred zahvalan


 74. Dragana 13.08.2009

  Molim gospodina vladimira ako moze da posalje kontakt u vezi sa korenjem koje je koristio, na e-mail: todorovic9@gmail.com unapred hvala


 75. Dragana 13.08.2009

  Imam psorijazu vec 17 godina! Ne znam sta sve nisam probala, ali bez uspeha! Molim Vladimira da mi posalje kontakt u vezi sa korenjem koje je koristio, da bi svi imali lepu kozu bez crvenila, ljuspica i dr. Unapred hvala


 76. vera 12.08.2009

  Poruka za gospodina Vladimira. Moja majka ima težak oblik psorijaze koji joj je zahvatio veliku površinu kože i do sada joj ništa nije pomoglo. Molim Vas da me kontaktirate na mail: stamena5@hotmail.com u vezi sa korjenom biljke koja pomaže kod liječenja. Unaprjed hvala.


 77. manuela 06.08.2009

  Ja takođe bolujem od psorijaze i molila bih Vladimira da mi pošalje neki kontakt kako da nabavim to korenje o kojem je pisao. Unapred hvala. Moja adresa je zoricmanuela@ptt.rs


 78. milica 16.07.2009

  Ja imam Psorijazu od svoje 8 godine a sada mi je 27 oko 15 godina sam imala samo na laktovima i kolenima ali sam posle doživela veliki stres i naglo mi se proširila uz kičmu, puno mi je pomagala krema Vipsogal ali je sada nemam čula sam za jednu kremu koju pravi jedan travar ako mi bude išta pomogla biće mi drago pomoći bilo kome ko bude zainteresiran.


 79. VANJA 10.07.2009

  Zdravo,
  pišem vam iz Crne Gore tačnije iz Herceg novog. Ja imam psorijazu od moje 7 godine, svako ljeto mi izađe po cijelom tijelu, pročitala sam da obično izlazi u jesen i na proljeće. Koga sam god upoznala sa mojim problemom govorili su mi da njima ljeto najviše odgovara jer su tad mirni, što nije slučaj samnom. Doktori su mi rekli da imam blaže oboljenje, al mi niko pomogo nije. Nema gdje išla nisam, sve je bilo bezuspješno. Voljela bi kad bi mi pomogli i rekli kome da se obratim za pomoć. A da nisam se prestavila zovem se Vanja i imam 29 godine.
  Pozdrav


 80. Aleksandar Terzic 10.07.2009

  I ja bih voleo da znam o kom se korenu radi. Ja imam psorijazu još iz detinjstva. Javljala se po zglobovima i ostala mi je jedino na oba kažiprsta i na dnu leđa i sa tim ne mogu da se izborim. Sunce mi pomaže jako ali kakva je klima u zadnje vreme teško da ga vidđamo uopšte
  Hvala


 81. sanja 05.07.2009

  Molim Vladimira da mi da kontakt da bih nabavila korenje. Unapred zahvalna!


 82. Tanja 26.06.2009

  Molila bih vladimira da mi posalje kontakt za koren biljke kojom se leci psorijaza. Na mail tarazita@gmail.com


 83. Sanja 23.06.2009

  Molila bih vladimira da mi posalje kontakt za to korenje posto moja majka vec dugo pati od psorijaze. U napred zahvalna. Moj mail: gagrcins@sbb.rs


 84. Ivana 16.06.2009

  Imam druga koji ima ovaj problem bila bih jako zahvalna za informaciju o tim koranima koji se pominju jer mu lekovi ne pomažu. Hvala unapred mail: otpornik@yahoo.com


 85. Dragana 05.06.2009

  Psorijazu imam vec 15 godina! Strasno teska, dosadna i uporna bolest! Ako mogu da dobijem naziv tog korena, ili kontakt gde ga mogu naci, bila bih jako zahvalna!


 86. Snezana Topalovic 04.05.2009

  Poruka za Vladimira Popova. Molim Vas da mi pošaljete mail sa adresom kontakt osobe za "korenje". Mislim da se radi o istom korenju koje sam i ja koristila davne 91 i mnogo mi je pomoglo. Nakon 5-6 godina psorijaza se pojavila ali ne u istom obimu kao ranije. Na žalost, sada je imam mnogo više, a izgubila sam kontakt osobe koja mi je dostavila korenje. Probala bih ponovo i zato Vas molim da mi pošaljete mail "snezanina20@gmail.com" pozdrav.


 87. Irena 27.04.2009

  Vladimire, posalji mi kontakt za tu biljku


 88. violeta 21.04.2009

  Vladimire dajte nam taj recept od korenja pošto i ja imam problem
  Pozdrav Violeta


 89. Jasna Ratko 15.04.2009

  Pre tri godine pojavila mi se psorijaza u vidu crvenih pecata oko nosa i na bradi. Ove zime posle boravka na planini, crvenilo se prosirilo po celom licu. Jedino mi pomaze elokom (kortikosteroidi) , ali su vec poceli da mi pucaju kapilari od njega. Ruzno izgleda i svrbucka me. Imam 34 god.


 90. Vladimir Popov 09.04.2009

  Psorijazu imam od svoje sedme godine na predelima: lakat, shake, tabani, prsti, a pojavi se i nestane na glavi. Od kad znam za sebe, sve nacine lecenja sam isprobao i aposolutno nista nije pomoglo. Cak sam bio oslobodjen vojne sluzbe. Odprilike 2004. -te sam saznao za jedan koren biljke koji se skuva i u toj vodi se oboleli kupa svaki treci dan. Komplenta psorijaza mi je nestala za mesec dana, i nije mi se pojavila sve do skoro. Planiram opet da koristim to korenje, i verovatno mi se ne bi pojavila ponovo da sam izdrzao kompletan tretman i postovao pravila lecenja. Ako neko ne moze da izleci medicinskim metodama, neka mi se javi da mu dam kontakt za lecenje korenjem. Sreno.


 91. beki 28.03.2009

  postovanje ,,, ja imama psorijazu od 1990 godine ,koje je najbolja terapija za psorijazu vulgaris a najvise mi smeta sto imam na glavi to me jako nervira neznam koji terapiju da primenim da bi odklonio sa glave ,,,,,,,,sta vi predlazete ili koji je sampon za kuoanje da koristim ,,,,,unapred hvala na pomoci ,,,,pozdrav


 92. winx 16.03.2009

  Psorijazu sam dobila pre nekoliko godina a u isto vreme sam obolela od hipotireoze. Psorijaza je teška bolest, jer pogadja vidljive delove tela i otezava vam svakodnevni zivot. Meni licno mnogo ne pomazu preparati spolja, sem kortikosterida (Diprosalic), jedino mi pomaze more i sunce... Koristila sam preparate na bazi kalcipotriola koje sam kupovala u Madjarskoj ali bez nekog efekta. Nadam se da ce u dogledno vreme naći lek za ovakve kao što sam ja...


 93. Violeta 02.03.2009

  Ja mislim da je dobro samo ne piše šta treba da se jede.


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde