Prof. dr Đorđe Jevtović

Specijalista infektologije

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Telefon za zakazivanje

Prof. dr Đorđe Jevtović, rođen 1953. godine u Beogradu, lekar-infektolog. Profesor je Medicinskog fakulteta i načelnik centra za HIV na Klinici za infektologiju i tropske bolesti u Beogradu.

Telefon za zakazivanje

Specijalizacija

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Najnoviji tekstovi koje je lekar objavio:

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 1770

  1. Dobar dan...imam uvecanu limfnu zlezdu na vratu koja se povremeno smanji ali ne nestaje,nalazi se sa leve strane iznad kljucne kosti.Uz to nemam nikakve dodatne tegobe.U prilogu vam saljem nalaz krvne slike.Da li je to nesto zabrinjavajuce? Hvala unapred

    Odgovoreno: 19. 02. 2020.
    • Prof. dr Đorđe Jevtović

      Najviše liči na reaktivni limfadenitis. Lab. analiz ukazuju na blago povećan pokazatelj zapaljenja, ništa posebno zabrinjavajuće, Ali, lokalizacija bi zahtevala biopsiju, ako ne prođe spontano 

  1. Postovani,

    Pre 13 meseci sam imao kondilome na korenu penisa, uklonjeni su i do danas ih uopste nisam imao, vise se nisu manifestovali, pojavljivali (da kucnem o drvo). Radim na imunitetu. Treniram, bavim se sportom. Ne pijem, ne pusim. Zanima me da li sam ja prenosilac ukoliko nemam kondilome, da li mogu slobodno spavati sa devojkom? Ili sam prenosilac samo ukoliko mi se ponovo pojave, ukoliko ih primetim? Jer ukoliko sam prenosilac iako ih nemam, onda zaista ne znam sta ciniti, kako se ponasati i sta ocekivati u buducnosti.. Naravno trebam nadgledati i ici povremeno na kontorolu.

    Nadam se Vasem odgovoru. Hvala unapred! Svako dobro zelim i veliki pozdrav iz Subotice!

    Odgovoreno: 19. 02. 2020.
    • Prof. dr Đorđe Jevtović

      Ako nem kondiloma, malo je verovatno, ali ne i nmoguće, da je virus,HPV prisutan. Koristite kondom , to je uvk prporučljivo

  1. Poštovani, svaki put par dana nakon oralnog odnosa sa dečkom imam grlobolju. On je radio briseve na klamidiju, gonoreju i trihomonas i bili su negativni, te osim bisernih papula koje ima od djetinjstva nema vidljivih promjena na penisu. Mene je doktorica zbog nekih promjena na jeziku uputila na testiranje na sifilis i taj nalaz je također bio negativan, te mi je dijagnosticiran geografski jezik. Zadnji oralni odnos smo imali prije 17 dana, a 3 dana nakon toga sam imala simptome prehlade(kihanje, grlobolja, temp.37.5-38) koji su prosli medjutim ostala mi je afta na nepcetu koja boli. Doktorica mi je prepisala Amoxibos kapsule i ispiranje Stomatidinom, međutim to nije pomoglo, a ranica je tu već 2 sedmice. U prilogu Vam šaljem sliku. Zanima me šta vi mislite da li je moguće ovo usljed neke spolno prenosive bolesti ili je ipak u pitanju obična upala grla kojima sam inače sklona? Unaprijed zahvaljujem.

    Odgovoreno: 19. 02. 2020.
    • Prof. dr Đorđe Jevtović

      Aftozni stomatitis uglavnom spontano prolazi, a postoji i oblik koji se zove rekurentni gingivostomatitis, koji se leči kortikosteroidima. Antibiotici nisu od korisni. Od polno prnosivih infekcija ulcerativne promen može dati sifilis, a to je isključeno.Partner je testiran na viuše polno preosivih infekcija i nema ih, tako da je ta etiologija aftoznog stomatitisa još manje verovatna

  1. Postovani, zanima me posto ste mi rekli da se HPV moze ukloniti, zanima me kako? I kako da otklonim kondilome, da li mora neka operacija? I jos jedno pitanje, kako sam mogao dobiti kondilome, a nisam imao seksualne odnose? Izvinite na ovako obimnom pitanju, ali vrlo sam mlad i sve ovo me jako uplasilo

    Odgovoreno: 19. 02. 2020.
    • Prof. dr Đorđe Jevtović

      kondilomi se mogu ukloniti lokalnom primenom pedofilina, a efikasije je hirurškim putem, laserom npr. HPV se prenosi bliskim kontaktom

  1. Da li je moguce da devojka prenese HIV decku tokom oralnog odnosa. Tj devojka zadovoljava decka oralno i ima herpes na usni? A da decko pri tom nije ejakulirao?

    Odgovoreno: 19. 02. 2020.
    • Prof. dr Đorđe Jevtović

      Verovatno da ne može, a prenošenje je samo moguće ejakulaciom ako je osoba inficirana. Samo ako u pljuvački ima vidljive krvi, tom s pljuvačkom HIV može preneti preko sluznice usne duplje, ili urogenitalne sluznice. Herpes na usni nema mnogo značaja, No, ipak je najvažnije da li ta devojka ima ili nema HIV infekciju.

Prikazano 1-5 od ukupno 1770 pitanja




Zakažite pregled kod Prof. dr Đorđe Jevtović