1. Pitanje broj: #55480

    Postovani, koliko je dug oporavak posle operacije hidrokele, da li je i koliko rizicna operacija? Ja imam problem vec nekih 12 god, da li je moguce da se iz toga javi neki drugi problem, u zadnje vreme osecam tegobe u vidu tezine a ponekad i sitna ziganja? Nekada sam imao cestih problema s torzijom levog testisa, a hidrokela se javila na desnom. Da li predlazete operaciju? Pozdrav

    Odgovoreno: 09. 03. 2010.
    • Poštovani,
      Operacija hidrocele je laka rutinska operacija i radi se u lokalnoj ili spinalnoj
      anesteziji a moze i u opstoj. Rehabilitacija traje tri nedelje.
      u vasem slucaju, posto navodite da ste levo imali torziju testisa, ako hidrocela nije velika i
      ne pricinjava vam posebne probleme, predlazem da sacekate sa operacijom dok ne
      osigurate potomstvo.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #55480

    • Pozdrav. Dječak je operirao hidrocelu prije 3 mjeseca (tad je imao godinu dana), bila je baš velika, sad nakon 3 mjeseca i dalje je skrotum otečen, izgleda skoro isto kao prije operacije, dr na kontroli koja je bila prije 2 mj kaže da zna potrajati ta otečenost poslije operacije, zanima me do kad će to tako izgledati, tj. kad će se vratiti u normalu izgled skrotuma? Puno hvala.

    • Dobar dan. Koliko vremena nakon operacije hidrocele neće biti erekcije?

    • Zašto ne objasnite ljudima posle šturog odgovora? Zašto je rizična za potomstvo, a rutinska je? Pozdrav!

    • Pozdrav, operisao sam varikokelu prije skoro dvije sedmice, da li mogu svirati harmoniku u sjedecem polozaju oslonac harmonike mi dolazi na gornji dio kvadricepsa

    • Postovani, napisali ste u predhodnom komentaru da se operacija hidrokele ne vrsi dok se ne osigura potomstvo. Jel to znaci da moze da bude rizicna u tom pogledu da moze da izazove sterilitet??

    • todorov stojance 23. 02. 2011.

      Postovani operisan sam pred 10 meseci od hidro cela oporavio sam se nie bilo nikakav problem no u zadnih 2 meseca opet osecam bolovi. Interesuje me dali e moguce oped da se povtori hidrocela i zasto i kolku e rizicna druga operacija. Unapred zahvalujem pozdrav.

Ostavite komentar