1. Trittico lek iskustva

  Pitanje broj: #1744

  Postovanje doktorka, iako nije uobičajen, sa obzirom da zivim u unutrašnjosti, ovo je jedini način da vam se obratim.

  Dugo sam koristio Prozac kao odgovor na depresiju I panični poremecaj. Taj lek mi je pomogao ali mi je smanjio potenciju, to jest želju za seksom.

  Obratio sam se doktoru I on mi je prepisao Trittico retard tablete koje su po njemu najbolje za pacijente sa tim problemom. Presrećan sto ce problem konacno biti resen, popio sam tabletu I legao da spavam. Medjutim sutradan razloga za srecu nije bilo. Muka, vrtoglavica drhtavica bili su neki od simptoma koji su me snasli ponovo sam otisao kod lekara I on mi je kazao da je to normalno stanje dok se organizam ne navikne, tj to je dokaz da lek "radi".

  Na moje pitanje koliko ce to stanje trajati,ljutito mi je odgovorio da mnogo ne zanovetam jer ce ponovo da me vrati na prozak. U sali mi je rekao da ne moze I jare I pare I ako hocu "Ono" Moram da se namucim I da tu vrtoglavicu treba da shvatim kao deo tog mučenistva .. popio sam I drugu tabletu ali stanje se nastavlja

  Da li znate koliko bi orijentaciono to stanje trajalo I da li je tritiko dobar lek (cak su mi preko foruma mnogi rekli da kod njih problema te vrste nije bilo, da je to odlican lek I da ja to malo umišljam ) prosto ne verujem da sam skrenuo.....

  Doduse imao sam probleme I sa Prozakom ali su bili mnogo laksi

  hvala

  Odgovoreno: 22. 11. 2007.
  • Prozak (kod nas Flunirin, Fluoxetin, Flunisan) kao i svi ostali lekovi iz grupe selektivnih serotonergickih reuptake inhibitora (SSRI) imaju kao nezeljeno dejstvo i neki oblik seksualne disfunkcije. To se ne javlja kod svih pacijenata, cesto zavisi i od leka ali i od kolicine leka koji se uzima. Ako je potrebno da i dalje uzimate lek i u istoj dozi, onda je potrebno ubaciti i neki dodatni lek koji blokira nezeljena dejstva.

   Za to sluze sledeci antidepresivi - Remerom ili Celixta (mirtazapin) i Trittico. Postoje jos neki kojih trenutno nema u nasoj zemlji. Mislim da su nezeljeni efekti koji su se javili nakon uzimanja Trittica zato sto ste ga uveli na pogresan nacin. Trittico se uvodi tako sto se prva tri dana izima samo jedna trecina tablete uvece, naredna tri dana dve trecine uvece a nakon sledeca tri dana podizete na celu tabletu! To je preporuka proizvodjaca i tada retko kad izazove nezeljene efekte osim kod preosetljivih osoba. Pored Trittica odlicne rezultate daje i mirtazapin (Remeron ili Celixta). Ako ni to ne pomaze a imate smetnje potencije, mogu se uzeti lekovi za potenciju poput Cialisa koji ce Vam resiti taj privremeni problem.
   Sve ove lekove mozete uzimati samo ako Vam ih psihijatar propise i odredi, obzirom da postoje stanja u kojima su oni kontraindikovani, odnosno ne smeju da se uzimaju.

Komentari na pitanje: #1744

  • Drugari, počeo sam da pijem Tritiko zbog jutarnje nervoze i osetio sam možda čak i prvog jutra da su mi jutarnje teskobe znatno smanjene. Elem, imao sam jako izraženu nervozu i strepnju svakog jutra poslednjih sigurno šest meseci. Negativne misli su kuljale po mojoj glavi trista na sat. Svako jutro sam imao osećaj kao da umirem koliko je to stanje bilo loše... Ali sada je sve to pa skoro nestalo. Odnosno, poprilično je ublaženo. Nije da sam euforičan i pun elana, ali mogu barem normalno da se probudim. Meni ovaj lek paše! 👍

  • Pozdrav da li moze da se odvikne od tritika ne mogu da spavam bez njega i da li utice na hormon srece, i sex-a

  • Trittico meni odlicno deluje i ujutru kad se probudim deluje jos uvek umirujuce. Jedino sto ako ostanes bez njega jednu noc kukala ti majka.

  • Poštovani, Dugo godina pijem seroxat i ksslol tipa 15 god,vise ne deluju ,a i kako bi posle toliko god,de mi uvodi trittico uveče trecinu tj pola trecine..da bi vrv skidala posle seroxat,da li je to ok terapija,Goce biti efekta? Unapred hvala

  • Postovani, procitao sam da pomenuti Trittico moze da ima nezeljena antimuskarinska i kardiovaskularna neželjena dejstva, mozete li nam malo pojasniti ovo, nisam uspeo da nađem šta znači antimuskarinska a i kardiovaskularna su sirok pojam, Hvala

  • Popila sam prvu cijelu tabletu Trittico, po nalogu doktora. Već sam pospana. Inače uz to još pijem Zoloft ujutro i Misar 0. 5 sr ujutro i navečer. Da li još neko koristi takvu terapiju?

  • Biljana Nisavic 15. 01. 2014.

   Pocela sam da pijen trittico retard, 1/3 uvece, izjutra su mi oci crvene, imam neku cudnu glavobolju, a oci su mi kao uplakane, , , interesuje me da li se moze depresija skroz izlijeciti, ili je to ipak samo zalecivanje. . .

  • katarina petrovic 20. 06. 2012.

   Postovani, imam problem kod uzimanja lekaromeron, prvih dva dana sam spavala i ustala posle 6h, i tako dva dana. . . Nakon toga kosmarni snovi i od tada ne spavam uopšte ne deluje na mene. . . . Ujutro ustajem sa pritiskom u grudima i zujanjem u usima. . . . Molim za savet. . . . Inace sam jako nervoznai imam problema sa napetosću. . . Da li i ne depresivne osobe mogu upotrebljavati romeron za nesanicu?

Ostavite komentar