1. Pitanje broj: #6058

    Postovani,zanima me da li smem da uzimam propranolol na svoju ruku? Posto se bavim poslom koji zahteva stalno izlaganje stresu,zanima me da li ce mi propranolol pomoci da smanjim napetost i odrzim ,,hladnu glavu"...Koliko i da li on steti organizmu ukoliko se uzima samo u stresnim situacijama po 1\4 tablete? Hteo sam da probam sa OBZIDANOM ali ga nema na nasem trzistu a u inostranstvu je jako skup.ukoliko postoji bolje resenje ,zamolio bih Vas da mi napisete ,jer mi je trenutno neophodno.Vas odgovor bi mi puno znacio...hvala unapred!

    Odgovoreno: 01. 06. 2008.
    • naravno da ne smete da uzimate propranolol na svoju ruku, najmanje sto treba uraditi pre upotrebe beta blokatora, pa i propranolola, je EKG. Propranolol nije sedativ, a vama koliko mogu da primetim treba sedativ.  Mozda bi ste mogli da prbate sa bromazepamom 1.5mg ujutru i 1.5 mg uvece, ai imajte na umu da ovi lekovi izazivaju zavisnost.

Komentari na pitanje: #6058

    • Hteo bih da vas pitam u vezi leka. Pre nekoliko dana poceo sam da uzimam propranolol na svoju ruku inace mi je puls 110 i veoma sam napet i nervozan po koji put postavljam sam sebi pitanje"da sam lud" a na nekim forumima sam procitao da je to jedan od siptoma anksioznosti takodje sam procitao upustvo za propranolol da se lek koristi kod raznih anksioznih stanja-sta mislite vi o leku?

Ostavite komentar