1. Pitanje broj: #37394

    Postovani, zbog lecenja holinergijske urtikarije prepisan mi je atarax 25mg koji sada pijem samo polovinu uvece (ranije sam pila 1/2 ujutru i 1/2 uvece) i jako mi prija (ne osecam tegobe, urtike su se smanjile) . Koristim ga neprekidno 2 meseca i zanima me koliko dugo mogu da ga pijem i koji su nezeljeni efekti. Unapred zahvalna, ruza

    Odgovoreno: 26. 08. 2009.
    • Poštovana,
      Koliko dugo koristiti je tekso pitanje. O tome mora da odluci ordinirajuci lekar na osnovu dijagnoze i tezine simptoma, kao i nivoa nezeljenih efekata koji su se mozda javili. Terapiju treba prekinuti kad se poetigne zeljeni uspeh. Nezeljenih efekata ima puno, ali na srecu nisu tako opasna. Najcesce se javljaju pospanost i suva usta. Postoje tri opasna efekta kad treba odmah prekinuti terapiju ukoliko se jave. To su: ozbiljan osip ili drugi vidovi alergijske reakcije, osecaj pritiska u grudima i tesko disanje i nezeljeni pokreti ekstremiteta ili trzaji misica.
      Pozdrav

    • Poštovanje,  koristim lijek 6 mjeseci i stvarno je fenomenalan. Sad je trenutno nestašica ne mogu ga nigdje kupit. Sad koristim trenutno Torendo 0,5 mg ali u celu mi pritisak (katastrofa) gdje se moze nabavit atarax ili ako ima zamjenski lijek.

Ostavite komentar