1. Pitanje broj: #35904

  Postovani, moj suprug se leci od: hipertenzije, povecan broj triglicerida i tronbocitosiz terapija; (norvaksc, xanaks, presolol, tritrace, cardiopirin, lasex na treci dan, lipanor, durofilin zbog pusackog bronhitisa) od pre mesec dana od strane interniste, zbog povecanih tronbocita (u poslednjih 6 meseci) , uveo mu je1-dnu tabletu dnevno ticlodix. Od kada ga pije povremenu blagu mucninu u stomaku. Nase pitanje je: da li se ticlodix, sukobljava sa nekim od ovih lekova iz njegove terapije i da li moze da ga koristi uz lipanor? Nestrpljivo ocekujemo vas odgovor!!!!! Pozdrav, savic aleksandra

  Odgovoreno: 08. 08. 2009.
  • Poštovani,
   Tiklopidin inace cesto dovodi do problema sa stomakom pa mislim da je ovo posledica dejstva leka a ne interakcije sa ostalim lekovima. Lipanor ima brojne interakcije sa drugim lekovima i ima puno nezeljenih efekata. Njegova toksicnost se povecava drugim lekovima ali tikopidin nema znacajno mesto medju njima.
   Pozdrav

Komentari na pitanje: #35904

  • Poštovani doktore, veliko Vam hvala na brzom odgovoru i Vašem vremenu, zaista ste nam pomogli i razjasnili opravdan strah oko upotrebe leka. Pozdrav, Aleksandra.

Ostavite komentar