1. Pitanje broj: #27555

    Poštovani,
    Imam 31 godinu i ostala sam bremena putem veštačke oplodnje. Sada sam u 11 nedelju trudnoće. Pre trudnoće imala sam mikroadenom na hipofizi oko 6 mm. Pomoću dostinexa prolaktin se namalio ispod donje granice i srećom sam ostala trudna. Produžila sam da pijem dostinex za vreme trudnoće, jer mi je to savetovao ginekolog koji mi je izvršio in vitro. Može li dostinex negativno da utiče na trudnoću i na zdravje i razvoja moje blizance (jer nosim blizance). A isto tako mi je namalio dozu dostinexa, pa se prolaktin opet povećao i sada opet povećana doza 1/2 na sedam dana. Molim Vas ako ste u mogućnosti da mi ogovorite zato što veoma brinem. Možda sam malo nejasno postavila pitanje, ali veoma sam uplašena i pod stresom.
    Hvala Vam unapred i očekujem odgovor molim Vas.

    Odgovoreno: 27. 04. 2009.
    • Poštovani,
      Niste uopšte nejasni i pitanje veoma jasno. Procenu o tome u kojoj meri je lek neophodan a u koj šteti plodu donosi lekar koji Vas leči i ja mislim da je u ovom slučaju doneo dobru odluku. Što se tiče koncentracije prolaktina, smanjenjem doze to je veoma logično, ali je Vaš lekar verovatno procenio koja je to doza koja je odgovarajuća Vašem periodu trudnoće. Puno sreće, verujem da će sve biti u redu.
      Pozdrav.

Ostavite komentar