1. farmaceut Iva Cvetković upotreba imunofana za podizanje imuniteta

  Pitanje broj: #145673

  Poštovani, svekrvi koja ima 72 godine je dijagnostifikovan karcinom desnog plućnog krila. Sutra počinje sa hemioterapijom. Pre šest gidina je preživela i operaciju aneurizme srčane aorte. Mi smo čuli za lek u Rusiji, ampule pod nazivom imunofan. Nabavili bismo to za "podizanje" imuniteta nakon hemioterapije. Interesuje me šta vi mislite o tom leku? Hvala!

  Odgovoreno: 15. 01. 2017.
  • Poštovana,
   To je preparat koji u Srbiji nije registrovan. Nabavlja se iz Rusije, morate biti sigurni da uslovi transporta i skladištenja budu 2-10 C stepeni jer u protivnom gubi svoja svojstva. Na osnovu iskustava pojedinih pacijenata koji su na hemioterapiji, pokazalo se da im je povećalo imunitet, i olakšalo podnošenje hemioterapije. To je sve individualno i zavisi od stadijuma i težine bolesti. Generalno je neophodno jačati imunitet pacijentima koji primaju hemioterapiju.
   Pozdrav

  • Poštovana, Imam gnojnu anginu (teška ks) Oporavak ide vrlo sporo. CRP mi je 149,1, a leukociti 12 iako sam pre toga četiri dana uzimala Eritromicin od 500mg na 6h. Od juče primam Gentamicin i pijem Pancef. Inače imunitet mi je veoma slab. Interesuje me da li mogu da koristim ove injekcije Imunofan, kako BiH popravila imunitet? Hvala unapred na odgovoru. Srdačan pozdrav.

  • Mogu li deca od 15 godina koristiti imunifan sprej za podizanje imuniteta I odbranu od alergija. Kod deteta se periodic o javlja alergija sa curenjem nosa I kijavicim,ponekad I urtikama po telu. Tad popije xyzal koji resi privremeno problem. Uradjena dva alergo testa I nista sa palete alergena nije tako odreagovalo da bi ustanovili na sta je dete burno alergicno.

Ostavite komentar