1. Pravilna ishrana i pravilno vežbanje

  Pitanje broj: #136255

  Poštovani, 

  Zanima me koliko smem da unosim kalorija u toku dana, kada smem najviše količinski da pojedem, da li da jedem welnes keks i slične stvari i kada? Kakva treba večera da mi bude i do koliko sati uveče?
  Visoka sam 168 cm, a težina mi je 55 kg. Kako da smršam na 52 kg ili da ostanem na istoj težini? Treniram 3 puta nedeljno u teretani oko 2h i 1 nedeljno radim kardio program. Stomak radim 6 dana u nedelji. 
  Unapred zahvalna

  Odgovoreno: 26. 04. 2017.
  • Poštovana,

   Obzirom da ste veoma fizički aktivni, Vaš unos kalorija može biti veći, ali to nije toliko važno kao što je važno kakve ćete kalorije uneti. Keks tog tipa je poput svakog drugog keksa, pun šećera, tako da ga ne bih preporučila za čestu konzumaciju iako je pravljen od raznih žitarica. Večera treba da bude minimum dva sata pre spavanja najbolje bi bilo u vidu neke salate sa mesom ili mlečnim proizvodima. Za ručak možete jesti povrće sa mesom i salatom ali bi bilo dobro ne mešati u istom obroku krompir ili drugo skrobasto povrće sa mesom kao i pečurke sa mesom ili jajima. Za doručak možete jesti žitarice (preporučujem da ih kupujete sami u zdravoj hrani a ne fabrički pakovane jer imaju dosta šećera) u vidu pahuljica ili mekinja (mekinje nemaju ni malo prostih šećera u sebi) sa voćem i orašastim plodovima ili neki proteinski doručak npr. omlet sa salatom i sl. Užine neka Vam budu proteinske (čaša jogurta ili šaka badema) ili banana posle treninga. Neka Vam treninzi u teretani traju maksimalno sat vremena aktivnog vežbanja jer se najbolji rezultati postižu sa 45 min treninga. Ne pravite mnogo velike pauze između serija i pretežno radite kružne treninge (jedna grupa mišića tri vežbe u jednoj seriji na primer sa pauzom od 30 do 60 s) dovoljno je dva puta nedeljno raditi abdomen ako radite vežbe pravilno.

   Pozdrav

Ostavite komentar