1. Pitanje broj: #174746

    Poštovani, izvinjavam se zbog moje razmazenosti i neodgovornosti ali se ipak nadam da mi možete pomoći. Imam 20 god i već 3-4 godine imam razne probleme a nikako da se nateram da odem kod lekara zato što imam ogroman strah , a u medjuvremenu mi se javlja sve više i više problema , tako da kad bih došao sa spiskom mnogi bi mislili da sam hipohondar. Nabrojacu vam neke od problema ; Nepodnošljiv tinitus , to je jedan od prvih problema koji se javio tada pre 3-4 godine , pre njega se javio i neki osećaj lebdenja i trnjenje jezika u snu to je zaista bio osećaj kao da napuštate ovaj svet. Taj osećaj je prestao ali tinitus je ostao i to se pogoršava. Otprilike u isto vreme su se javile i omaglice prilikom fizičke aktivnosti i hladan znoj i osećaj nemoći, tada sam dobio uput za kardiologa i sa srcem je sve ok. Zatim sam radio i magnetnu rezonancu i tu je sve bilo ok. Međutim posle toga nisam ni odlazio kod doktora a problemi samo naviru. Imam uvek ispucale usne i verujte nijedan melem krema balzam nisu pomogli . Imam i strašan zadah za koji zubar kaže da NIJE uzrokovan nehigijenom zuba . Takodje, vid mi se pogoršava i u nekim trenucima vidim kao prigušeno . Što se tiče digestivnih problema imam neko bućkanje u stomaku koje zvuči kao voda ali to se javlja tokom celog dana i imam neke crne tačke u stolici . Imam i hemoroide. Na fizičku aktivnost s društvom odlazim jako retko zato što se vrlo brzo umorim i osećam malaksalost , te i od kućnih vežbi brzo odustanem iz istog razloga. Imam i uroloske probleme- ucestalo mokrenje i promena sperme, nelagodnost u testisima . Nadam se da sam Vam sve nabrojao. Sve je ovo jako nepodnošljivo... Da odem privatno da završim ne mogu zbog visokih cena , a da odem državno ne mogu jer imam problem sa knjižicom koji nikako da rešim. Plus na sve to strah. Život je nepodnošljiv ne znam kako dalje. Čak i da odnesem ovaj spisak lekaru mislice da je nemoguće i da lažem . Pozdrav i izvinite

    Odgovoreno: 02. 12. 2020.
    • Validna zdravstvena knjižica je neophodnost i može se zapasti u ogromnu nevolju ukoliko bi ste se razboleli, ili Vam, ne daj Bože, zatreba hospitalizacija, neka skupa dijagnostika ili hirurško lečenje. Cene o kojima se tu radi su nedostižne i mnogim javnim ličnostima srednjeg ranga popularnosti. Naš zdravstveni sistem je takav da omogućava osiguranje po različitim osnovama, a u punom obimu, apsolutno svakom građaninu Srbije, od nezaposlenih, studenata preko 26. godina, zaposlenih na privremeno-povremenim poslovima i svim drugim kategorijama. Knjižicu jednostavno morate imati.

      Ne bih reklamirao ni jednu kliniku ili dom zdravlja, ali Vam preporučujem da pratite sajtove koji nude vaučere sa popustima, uz koje se može veoma uštedeti i proći jako povoljno, i da putem takvog vaučera zakažete psihijatrijski pregled. 

Ostavite komentar