1. Bol u kolenu pri čučnju

  Pitanje broj: #146993

  Dok sam trenirao, pri jednom od čučnjeva osetio sam relativno slab, oštar bol u levom kolenu koji se pojačavao iz dana u dan. Posle četiri meseca bol skoro da je prestao ali i dalje osećam slab pritisak kada čučnem i napnem koleno do kraja. Nažalost zbog posla i nekih anonimnih dešavanja u mom životu nisam bio u situaciji da odem do bolnice. Moje pitanje je, da li mogu da verujem da će se koleno totalno oporaviti, jer sam primetio poboljšanja, ili ipak treba da posetim bolnicu iako sam čekao dug vremenski period? Značilo bi mi mnogo ako bi mogli da mi odgovorite. 

  Odgovoreno: 17. 01. 2017.
  • Poštovani,
   Predložio bih da malo promenite način na koji radite čučanj. Malo širi stav, kolena na napolje i prvi pokret nije na dole nego zadnjica u nazad pa na dole. Kao kad se seda na udaljenu stolicu. Ovo pomaže u 90% slučajeva. Reč je o tzv "powerlifting čučnju".

   Pozdrav

Komentari na pitanje: #146993

  • Na poslu sam dosta cucalA. Pre 5 dana javio mi se otok desnog kolena i bol. Majka mi je bila bolesna od lupusa. Sad me boli sve i zadnja loza. Dala sam krv na analizu i sad cekam rezultat. Mnogo sam uplašena. Ako neko zna nesto o tome neka pomogne. Hvala

Ostavite komentar