1. Operacija atrofiranih krajnika

  Pitanje broj: #156422

  Poštovani, 

  Dve godine unazad imam stalne upale grla i krajnika zbog čega sam stalno pod antibioticima. Oko 7-8 upala godišnje imam. Pored toga, otežano dišem zbog alergije na polen i životinjsku dlaku, sluznica nosa mi je veoma otečena i zbog toga većinom dišem na usta. Nedavno sam bila kod orl specijaliste koji me je pregledao i dao terapiju Xyzal i Momensa mesec dana, kao i preporuku za vađenje krajnika. Kad sam otišla na pregled kod drugog orl specijaliste koji odlučuje o operaciji, on je konstatovao da su krajnici atrofirali i da je problem ustvari način na koji dišem i stoga mi je povećao terapiju i zakazao kontrolu. Rekao je, takođe, da nema potrebe za operacijom krajnika. Moje pitanje Vama je, da li atrofirane krajnike treba vaditi i da li kao takvi mogu izazvati upale? Ja opet osećam grebuckanje u grlu i volela bih ih izvaditi ako će to stati na put stalnim upalama. 

  Odgovoreno: 16. 03. 2018.

Komentari na pitanje: #156422

  • Prim. mr sci. med Dušanka Milošević 20. 03. 2018.

   Najmanje 1 meseec svakodnevno, 1 x 1 tabl dnevno a po potrebi može i 2 x 1 tbl dnevno. Imate i takođe novi antihoistaminik rupafin tabl. Pozdrav

  • Hvala vam na brzom odgovoru i savetu, preci cu na nixar jer mi xyzal ni malo ne pomaže. Stoga me zanima koliko dana zaredom da ga koristim? I koliko tableta?

Ostavite komentar