"Jel može jedan pregled online?"

Stetoskop uživa poverenje velikog broja pratilaca, sa više od 40.000 poseta u toku jednog dana. Osmišljeno je onlajn zakazivanje pregleda kod lekara u privatnoj praksi, što je izazvalo veliku zainteresovanost korisnika. Više o tome, za jutarnji program televizije Pink, Milica Milošević, osnivač Stetoskopa.

- Stetoskop postoji više od deceniju, tačnije 13 godina, i logičan sled je bio da pratimo moderne tehnologije i vidimo šta možemo da ponudimo korisnicima koji već jako dugo koriste Stetoskop. Želeli smo da napravimo servis koji će, sa jedne strane, biti lagodan za pacijente, da brzo lako i onlajn, u bilo kom trenutku zakažu pregled kod svojih lekara u privatnoj praksi, a sa druge strane, da izađemo lekarima u susret , obzirom da toliko dugo uživamo njihovo poverenje, i da im napravimo jedan softver za zakazivanje pregleda koji će njima, ili osoblju koje radi sa njima, oduzimati jako malo vremena da zakažu pregled, i da to bude jedan proces na obostrano zadovoljstvo, i pacijenata i lekara, rekla je Milošević.

Evo kako, kroz jedan primer, izgleda procedura zakazivanja pregleda.

- Ako danas popodne imate potrebu da idete kod dermatologa, a vaš dermatolog je recimo na odmoru i treba na Vračaru da nađete doktora, najlogičnije je da takav pregled možete da zakažete. Kada sam počela da radim u Stetoskopu, mislila sam da je to jednostavno, ali, probajte da zovete dermatološke ordinacije ili druge i videćete da je to jako kompleksan proces. Zamislili smo da svi dermatolozi na Vračaru daju svoje slobodne termine, i da tako u bilo kom delu grada možete da pretražite gde je slobodan termin, kod kog lekara, vidite koja je cena, da li vam to odgovara, da li vam lokacija odgovara, da li vam lekar odgovara jer tu vidite njegovu biografiju, istakla je Milošević.

Stetoskop je prepoznao da bi korisnicima koji se ne snalaze odlično na internetu, umesto onlajn zakazivanja, to komfornije bilo putem poziva, zato je napravljen Call centar koji radi 24/7 i usluga je potpuno besplatna.

- Svesni smo da je veliki broj korisnika, koji zakazuju preglede putem Stetoskopa, stariji od 55 godina, i možda nisu toliko upoznati sa modernim tehnologijama, možda im nisu toliko bliske i lagodne za korišćenje. Iznenadili biste se koliko korisnika interneta ima u toj starosnoj kategoriji, i zato smo osnovali telefonsku liniju jer je to nekome možda brže, lakše i lagodnije, da priča sa drugom osobom i na taj način zakaže pregled, zaključila je Milošević.

Pogledajte ceo intervju.


Saznajte koje sve pogodnosti mogu da dobiju lekari i pacijenti. Pogledajte: Stetoskop.info Booking je benefit i za lekare i pacijente


Za Stetoskop.info Miloš Đošić


Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde