Drugi međunarodni festival o vantelesnoj oplodnji


Drugi Međunarodni festival potpomognute oplodnje pod sloganom - Mislite o tome, ove godine će, zbog velikog interesovanja, trajati dva dana, 12. i 13. oktobra od 10 do 19 ćasova u Beogradu. Konferencija okuplja stručnjake iz Srbije i inostranstva koji će održati predavanja tokom dva festivalska dana. Ulaz je besplatan, ali je potrebno najaviti dolazak.

- Za 2019. godinu smo pripremili najveći događaj posvećen potpomognutoj oplodnji (vantelesnoj oplodnji i inseminaciji), ali i svima koji se suočavaju s problemom neplodnosti – Drugi međunarodni festival potpomognute oplodnje, navodi se u saopštenju Udruženja Šansa za roditeljstvo, koje stoji iza organizacije festivala.

Festival nosi slogan Mislite o tome, jer, kako objašnjavaju organizatori, od velike vanosti je da društvo razmišlja o problemu neplodnosti.

Ovogodišnji Festival će na jednom mestu okupiti relevantne stručnjake koji učestvuju u postupku vantelesne oplodnje, kako iz Srbije tako i iz inostranstva. Biće organizovane besplatne konsultacije sa stručnjacima iz svih oblasti koje se vezuju za neplodnost i vantelesnu oplodnju (ginekolozi, embriolozi, endokrinolozi, urolozi, hematolozi, psiholozi…).

- Udruženje Šansa za roditeljstvo nastavlja sa organizacijom događaja koji utiču na podizanje svesti o značaju vantelesne oplodnje, razbijaju tabue, edukuju ali i pomažu konkretno parovima i pojedincima da što pre i što lakše dođu do bebe, istakli su organizatori.

Zbog velikog interesovanja, ove godine se festival održava 12. i 13. oktobra od 10 do 19 časova u Envoy Conference sali, ul Gospodar Jevremova br 47, u Beogradu.

Besplatne konsultacije za parove i pojedince u cilju savladavanja svih nejasnoća koje se vezuju za lečenje neplodnosti, su u organizaciji udruženja počele već u avgustu.

Na Festivalu će biti prikazan film o neplodnosti “Putovanje do bebe” na kome je udruženje radilo i koji prikazuje istinite borbe parova za bebu. Ovaj film premijerno je prikazan na Konferenciji Evropa u Srbiji – IVF.

Na Drugom festivalu moći ćete da obiđete štandove klinika iz zemlje i inostranstva, štandove ordinacija, proizvođača lekova, apoteka, udruženja... Biće organizovane diskusije na različite teme sa eminentnim stručnjacima – čak 10 diskusija. Novina je da ove godine postoji Laboratorija uživo. Više informacija možete dobiti iz programa festivala.

Za Stetoskop.info Miloš Đošić


Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde