Dr Milan Popović

Doktor medicine, na specijalizaciji psihijatrije

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Telefon za zakazivanje

Telefon za zakazivanje

Oblasti medicine

Specijalizacija

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Najnoviji tekstovi koje je lekar objavio:

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 5

 1. Da li i u kojoj meri opsesivno-kompulsivni poremećaj može da bude nasledan?

  Odgovoreno: 31. 07. 2019.
  • Dr Milan Popović

   Veliki broj psihijatrijskih stanja i bolesti ima genetsku osnovu. To što je nešto nasleđeno ne znači da ne može uspešno da se zaleči. Opsesivno-kompulzivni poremećaj uspešno se leči REKBT psihoterapijom.

 1. Zbog iracionalnog osećaja straha, uznemirenosti, depresivnih misli, napada panike kada izađem do prodavnice, obratila sam se psihijatru koji je konstatovao anksiozno depresivni sindrom. Početna terapija je bila asentra 50 mg i rivotril 1/4 ujutru, a uveče samo 1/4 rivotrila. U međuvremenu su krenula užasna zujanja u ušima, glavobolje, bol u ramenima, te noćima do 5, 6 ujutru nisam mogla da zaspim, a bolovi su bili pristuni i danju. Nakon toga pojačana mi je terapija, asentra ujutru i posle podne, a rivotril ujutru 1/4 i uveče 1/2. Simptomi su i dalje bili isti. Htela bih da napomenem da je osećaj uznemirenosti prestao, ali bolovi i zujanja su se nastavljali. Najgore je što nikako nisam mogla da uspostavim normalan san, uspavam se jedva oko 5 ujutru i ustanem oko 14, 15h. Nakon toga, promenjena mi je terapija, umesto asentre dobijam zoloft od 50 mg ujutru i posle podne, rivotril ujutru 1/4 i cela uveče i trittico retard od 150 mg. 1/3 pre spavanja. Od tada, osim lošeg sna, dešavalo mi se da čak i ne spavam uopšte. Opet se javljaju simptomi anksioznosti, postajem veoma dezorijentisana, zaboravna i u par navrata sam uočila da su mi oči krvave. Moje pitanje je da li je moja terapija ispravna, i da li je prejaka?

  Odgovoreno: 22. 07. 2019.
  • Dr Milan Popović

   Lično se bavim REBT psihoterapijom. Lekovi pomažu u smislu da smanjuju simptome bolesti, ali ukoliko imate emocionalni problem i iracionalna uverenja, bilo bi dobro da krenete na psihoterapiju. REBT psihoterapija bi u Vašem slučaju mogla da Vam pomogne da ovladate paniku i strah i da Vas nauči da u budućnosti rešavate samo svoje probleme, bez ulaska u bolest.

 1. Moja ćerka ima strah da zaspi
  Pitanje broj: #163074

  Моја ћерка има 24 године и има страх нарочито током ноћи. Оне не жели да спава, зато што мисли да ће умрети ако заспи и да јој се неће бити могуће помоћи. Не желим да идем код доктора, јер има негативно искуство као девојчица са лекаром. Велики проблем је што не могу да је убедим да оде код доктора.Не знам како да је убедим да оде код лекара.

  Odgovoreno: 22. 07. 2019.
  • Dr Milan Popović

   Neophodno je da dete ode kod psihologa ili psihijatra. Postoji i opcija psihoterapeuta. Naročito se u takvim stanjima strahova dobro pokazala REBT psihoterapija. Lično se bavim REBT psihoterapijom koja daje dobre rezultate kod straha, paničnih napada, osećaja besa i depresije. Ne bih mogao da stojim iza određene dijagnoze, ali je zbog toga neophodno da ćerka poseti lekara/psihoterapeuta ili psihijatra/psihologa kako bi se postavila dijagnoza.

 1. Jutarnje negativne misli
  Pitanje broj: #162326

  Kada ustanem ujutru, imam previše negativnih misli.

  Odgovoreno: 11. 06. 2019.
  • Dr Milan Popović

   Poštovani, da li ste razmišljali da odete na psihoterapiju? Psihoterapija često reši uspešno slične probleme.

 1. Konsultacija za lečenje depresije
  Pitanje broj: #75132

  Bila sam u vezi sa dečkom sa seksualnom disfunkcijom za koju sam ja preuzela odgovornost i krivicu i zbog koje sam ja dobila depresiju. Išla sam kod psihijatra, posle oko 2 godine veze i pila sam 3 meseca flunirin. Posle toga se stanje malo popravilo i mi smo nastavili takvu vezu kao do tad. Moje stanje se pogoršavalo i pre godinu dana sam počela sa privatnim psihoterapijama. To mi je pomoglo da obavljam relativno normalno obaveze. I mnogo sam se sigurnije osećala. Tada sam počela da se plašim da izlazim na ulicu. I pre par meseci smo raskinuli vezu. Ja sam ostala bez posla i bila prisiljena da se vratim kod roditelja gde sam već mesec dana. Nemam primanja nikakva, tražim posao koji sa krizom je skoro nestao. Nemam prilike da izlazim iz kuce. Nemam samopouzdanje i pocinjem da ima ozbiljne napade beznadja. Razmišljam da uzmem ponovo flunirin da bih mogla da se saberem i preuzmem kontrolu nad situacijom. Da li je u redu da ponovo bez konsultacija sa doktorom uzmem flunirin? I ako nije da li postoji državna ustanova koja ne zahteva mesece zakazivanja, a gde mogu da se konsultujem za pomoć?

  Odgovoreno: 11. 06. 2019.
  • Dr Milan Popović

   Na kojoj vrsti psihoterpije ste bili?
Zakažite pregled kod Dr Milan Popović