Treća faza projekta 'Rast deteta = Zdravlje deteta'

Nakon dve uspešne faze humanitarnog projekta 'Rast deteta = Zdravlje deteta' u kojoj je besplatan pregled ili konsultaciju u vezi sa rastom obavilo preko 500 mališana na teritoriji cele Srbije, nastavljamo sa aktivnostima u cilju da što više roditelja ima mogućnost da brzo i besplatno dođe do pedijatra endokrinologa.


Da li moje dete raste dovoljno za svoj uzrast?

Zašto moje dete ne prerasta garderobu od prošle godine?

Zašto je moje starije dete niže od mlađeg deteta?

Zašto je moje dete najniže u razredu?

Da li dete visokih roditelja može da bude nisko?

Samo su neka od pitanja koja roditelji postavljaju pedijatru kada posumnjaju da njihovo dete ne raste dovoljno brzo za svoj uzrast. Ukoliko ste sebi postavili jedno od ovih pitanja, važno je da znate da je pravo vreme da se obratite pedijatru odmah. Poremećaj rasta može se primetiti u bilo kom uzrastu, ali je imperativ da se uoči što ranije. Prvi korak biće da se uradi karta rasta deteta, te ukoliko se uoči odstupanje, sledeći korak jeste pregled pedijatra endokrinologa.

Svesni problema kasne dijagnostike, Udruženje rodtelja dece sa poremećajem rasta Horast i Stetoskop.info medicinska platforma, pokrenuli su projekat Rast deteta = Zdravlje deteta, gde su u prošloj godini obezbedili besplatne konsultacije i preglede dece kod koje postoji sumnja na odstupanje u rastu i time omogućili da deca brzo i lako dođu do lekara. Do sada je putem ovog projekta preglede i konsultacije obavilo preko 500 roditelja, a projekat se nastavlja i u 2022oj godini.

U martu mesecu roditelji će imati priliku da pozivom na telefon 060/177-30-30 zakažu besplatnu konsultaciju ili besplatan pregled kod pedijatra endokrinologa za svoje dete, ukoliko sumnjaju da kod deteta postoji poremećaj rasta. Konsultacije su telefonske, dok se pregledi obavljaju u Beogradu i Nišu, a namenjeni su deci iz cele Srbije.


Projekat osmislili i sprovode Stetoskop.info medicinski portal i HORAST udruženje roditelja dece sa poremećajem rasta.


Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde