Da li nas primer iz KBC Zvezdara i projekat Telemedicina vode u svet nove medicinske nege?


Posle skoro godinu dana, analiziramo uspeh pilot projekta Telemedicina u KBC Zvezdara

Nastao u jeku pandemije, ovaj servis namenjen je pacijentima koji boluju od inflamatornih bolesti creva (ulcerozni kolitis i Kronova bolest) i podrazumeva mogućnost obolelih da putem video poziva obavljaju kontrolne preglede sa svojim gastroenterologom. Telemedicina je u sastavu Heliant softvera koji KBC Zvezdara, i mnogi drugi državni medicinski sistemi, koriste u svakodnevnom radu, a prilagođen je svima koji imaju pametni telefon ili kompjuter i zahteva minimalni napor ili tehnološko znanje za korišćenje. Projekat je doživeo svoj puni obim kada su 2021. godine Ministarstvo zdravlja, kancelarija za IT i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije i RFZO dali zeleno svetlo i podršku da se online pregledi obavljaju u KBC Zvezdara. Iza Telemedicine stala je japanska farmaceutska kompanija Takeda, koja globalno, ali i lokalno, investira u inovativne projekte i zalaže se za modernizaciju zdravstva i lečenja.

Mi smo želeli da saznamo zbog čega je projekat Telemedicina tako važan i kako možemo postati više svesni njegovog značaja. Koje su razlike između klasičnog i inovativnog načina lečenja i da li oni funkcionišu zajedno? Odgovore smo potražili od predstavnika triju strana: ass. dr Srđana Markovića, gastroenterologa iz KBC Zvezdara, Milene Argirović, generalne direktorke Takede u Srbiji i Vukašina Radulovića, osnivača Helianta, koji su nas uveli u svet projekta Telemedicina i objasnili kako on izgleda iz njihove perspektive.

Kada dolazak na kliniku nije neophodan, Telemedicina preuzima ulogu lekarske sobe

Prema rečima ass. dr Srđana Markovića, centar za inflamatorne bolesti creva - IBD centar - na Zvezdari, više decenija leči ove bolesti, dok gotovo svakodnevno pokušava da to lečenje unapredi i ponudi obolelima negu svetskog ranga. Nakon više godina komunikacije putem telefona, Telemedicna došla je u vreme kada je komunikacija postala najizazovnija - za vreme pandemije. Dr Marković u tom duhu objašnjava:

Telemedicina je segment slagalice u dijagnostici, praćenju, vođenju i lečenju ovih bolesnika koja upotpunjuje usluge jednog IBD Centra. U regularnim okolnostima smo na usluzi našim pacijentima putem telefona, IBD medicinskih sestara, ali u vremenu pandemije telemedicina je dobila na značaju. Postali smo dostupniji pacijentima, bez, ponekad, bespotrebnih dolazaka na kliniku. 

Danas, nakon skoro godinu dana od uvođenja Telemedicine u KBC Zvezdara, obavljeno je oko sto ovakvih kontrolnih pregleda onih koji boluju od Kronove bolesti i ulceroznog kolitisa, sa izuzetno izraženim zadovoljstvom obolelih koji svoje iskustvo opisuju kroz reči hvale.

Vukašin iz Helianta iskustvo sa Telemedicinom iskazao kroz uštedu vremena i finansijskih sredstava za obolele:

Iskustva su sjajna! Do sada je urađen veliki broj pregleda, nakon kojih je značajan broj pacijenata dao najvišu ocenu. Ono što me dodatno raduje je to, što je mali broj pacijenata pozvan da, ipak, bude i fizički pregledan. Na ovaj način smo uštedeli hiljade sati koji bi inače bili izgubljeni u prevozu i čekaonicama.

Pregledi na daljinu su se nametnuli kao optimalno rešenje

Projekat je nastao na incijativu obolelih od zapaljenskih bolesti creva, koji su na početku pandemije prepoznali problem dostupnosti lekara u referentnim centrima. Pregledi na daljinu su se nametnuli kao optimalno rešenje koje je omogućilo redovne kontrole i kontakt obolelih i njihovih lekara uz smanjenje rizika od prenošenja infekcije i uz rasterećenje referentnih centara. Kako Milena iz Takede navodi, Telemedicina jeste dala svoj doprinos kod jedne grupe obolelih tokom pandemije, ali svi su srećni zbog činjenice da je ovaj model primenjiv i u drugim terapijskim oblastima, kao i u drugim medicinskim centrima.

Takeda globalno ulaže u digitalna rešenja koja pomažu zdravstvenim sistemima da budu efikasniji i donose odluke o lečenju na osnovu objektivnih parametara i podataka. Telemedicina je jedno od takvih rešenja koje je u Srbiji razvijeno u skladu sa potrebama našeg državnog zdravstvenog sistema. Srbija je jedna od retkih zemalja u kojoj je telemedicina u potpunosti inkorporirana u državno zdrastvo. To znači da je ovaj vid pregleda dostupan kroz softver koje se već koristi u našim bolnicama, kao i da je prepoznat u procedurama i pravilnicima Ministarstva zdravlja, zahvaljujući čemu je ova usluga u potpunosti besplatna za obolele.

Oboleli su iskazali veliko zadovoljstvo Telemedicinom

Tehnoloških izazova je bilo kao i na svakom projektu, ali su prevaziđeni u hodu. Vukašin kaže da ovakav tip softvera mora da bude posebno jednostavan, intuitivan i pouzdan, jer njega koriste osobe najrazličitijih obrazovnih profila i starosnih grupa.

Ono što se očekivalo da bude problem ispostavilo se da nije. Naime, visok procenat korisnika, bez obzira na godine, koristi pametne telefone i njima se pametno služi. Ideja da telefon više ne služi samo za razgovor odavno je svima jasna i prihvatljiva. 

Vukašin u pogledu bezbednosti navodi i to da je sistem potpuno zatvoren i da korisnik formalno prihvata i autorizuje svaki korak. Komunikacija je direktna i poverljiva.

Sa druge strane, ass. dr Srđan Marković govori o izuzetnom zadovoljstvu obolelih koji sada ne moraju da dolaze na kliniku i gube vreme u prevozu, čekaonicama i slično, kako bi pokazali rezultate na kontrolnom pregledu. Na ovakav način se može zakazati i neka od dijagnostičkih procedura, te je lečenje i praćenje ovih pacijenata olakšano. Pacijenti su najviše zadovoljni činjenicom da su lekari dostupni i na ovaj način, jer im je zbog prirode bolesti potreban gastroenterolog na duže staze.

Šta je najvažnije da naučimo iz korisničkog iskustva obolelih od zapaljenskih bolesti creva koji koriste Telemedicinu?

Pred nama je vreme inovacija koje treba da pronađu svoju primenu među obolelima. Prema Mileninim rečima, Takeda u naredom periodu ima fokus na projektima kao što je Bio4, koji je jedan od najznačajnijih strateških projekata u Srbiji od naučnog, edukativnog i tehnološkog značaja, ali i primena veštačke inteligencije u nezi pacijenata, dijagnostici i lečenju različitih oboljenja.

Implementacija inovativnih rešenja izazov su na svakom nivou, pogotovo kada govorimo o državnom zdravstvu koje trpi velike pritiske u uslovima promenjenog rada zbog pandemije, ali i mimo nje. Kada rešenje ima svoju primenu i bavi se konkretnim problemom, kao što je slučaj kod projekta Telemedicna na KBC Zvezdara, kao i kada ima grupu entuzijasta koji žele da podrže ovakvu ideju svojim radom, znanjem i resursima, gotovo da je teško zamisliti neuspeh.

Da li je Telemedicina samo jedan od prvih koraka u modernizaciji medicinske usluge i lečenja kod onih kojima je potrebno dugotrajno lečenje - ostaje da vidimo.


Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 3

  1. Slavko Kikić 27.06.2022

    Jako dobar tekst.


  2. Željko 26.06.2022

    Pohvala za Heliant, implementirao sam ga u proleće 2017. u svojoj ordinaciji , personalizovali su ga prema mojim zahtevima . Održavanje nije skupo. Sada bih jako teško radio bez helianta


  3. Janka Grubjesic 24.06.2022

    Bravo za ovakve stvari!


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde