1. Pitanje broj: #26350

  Imam tisonove žlezde već 6 meseci, i stvarno bi želeo da ih nekako otklonim, da li je to izvodljivo, kako? Znam da to nije opasno ali me ubija, hoću da ih uklonim.
  Hvala

  Odgovoreno: 11. 04. 2009.
  • Poštovani,
   Nisu u pitanju nikakve žlezde već jedna potpuno bezopasna histološka varijacija kože na glansu. Pravilniji naziv je Papilarni genitalni hirzutizam ili Perličaste penilne papule. Ove promene greškom mogu biti zamenjene sa polnim bradavicama. Ove papule nisu prenosive i potpuno su bezopasne. Mogu se ukloniti ablacijom radiofrekventnim nožem ali isto taku mogu ponovo nastati, jer postoji lokalna predispozicija kože za stvaranje takvih formacija.
   Pozdrav

Komentari na pitanje: #26350

  • Koja je tacna cena skidanja ppp? Da li je zastupljen bol prilikom intervencije? I da li posle svega vrh penisa bude izrazito gladak, tacnije nece izgledati poprilicno suvo kao sada zbog ppp-a???

  • Ja imam taj problem vec duze od dve godine! I odlucio sam da odem "pod noz". Znam da nije opasno, ali ipak nezelim da vise imam te zlezde. Sta vi mislite o hiruskom zahvatu ako je osoba maloletna?

  • Ne, ne fotografišemo uklanjanje tih promena jer ne ostaje nikakav trag, ali, kao što je već rečeno, te promene se mogu ponovo javiti.

  • A da nemate slucajno neku sliku kako to izgleda kad se ukloni?

Ostavite komentar