1. Pitanje broj: #34680

    Poštovana,
    Mojoj bebi se BCG vakcina nije primila. Beba ima 3,5 meseca, i nema ožiljka na ruci, niti je bilo neke reakcije. U dz gde vodim bebu kažu da nema potrebe za revakcinacijom, iako se nije vakcina primila. Ja se brinem, jer vidim da se revakcinacija radi gotovo svuda. E, sad - takođe, znam za slučaj gde nije bilo ožiljka i urađena je revakcinacija, i napravila se velika reakcija, jer se vakcina zapravo bila primila, ali nije bilo gnoja, rane i ožiljka na bebinoj ruci. Šta mi predlažete?
    Hvala unapred.

    Odgovoreno: 03. 09. 2009.
    • Poštovana,
      Unazad nekoliko godina beba koja je primila bcg u porodilištu smatra se da je i bez reakcija napravila dobru reakciju na i da ne treba to ni proveravati a ni vakcinisati ponovo. To se svuda u svetu tako radi ne treba da Vas opterećuje.
      Pozdrav

Ostavite komentar