1. Pitanje broj: #32956

    Poštovana,
    Imam problema sa kožom glave. Perut, svrab, opadanje kose, masna kosa i sl. Doktor mi je prepisao mycoseb i rekao da imam upalu kože glave i da mi najverovatnije kosa opada zbog toga i da će redovnom primenom mycoseba kosa ponovo početi da mi raste. Koristim mycoseb i sada više nema peruti i svraba. Međutim kosa mi se mnogo brzo masti i čini mi se opada mi više nego ranije. Da li biste mogli da mi preporučite neko sredstvo protiv opadanja kose tj. za podsticanje rasta kose?
    Hvala unapred.

    Odgovoreno: 08. 07. 2009.
    • Poštovani,
      Opadanje kose može da bude rezultat mnogih faktora, a Seboreja ( prekomerno mašćenje kose praćeno zapaljenjem) je samo jedan od njih. Niste naveli godine, kao ni to da li u porodici ima članova koji su rano izgubili kosu, možete uzimati neki od specijalizovanih preparata za stimulisanje rasta dlake (npr. merz special drg, pantogar, plantur), ali morate biti uporni.
      Pozdrav.

Komentari na pitanje: #32956

    • Denise mozes li mi se javiti na mejl. . . Ne znam kako da ti posaljem pp. Ne mogu se snaci na ovom sajtu

    • Postovana, dermatolog mi je dao dijagnozu "seboricni dermatitis" i kao lek mycose sampon koji mi je pomogao ali sada je pocela (sto pre upotrebe nije bio slucaj) mnogo da mi se masti kosa-svakim danom je perem. Jel znate u cemu je problem? Unapred hvala.

    • didelija denis 17. 08. 2009.

      To što ti je dok. Milanka odgovorila nije tačno ti si koristila taj šampon koji ti uklanja svrab i perut hemijskim putem a pojačava opadanje a to stimulisanje rasta kose sa nekim njihovim tabletama i vodicama samo uzaludno nadanje to znam jer sam bolovao isto ko i ti skoro 16 godina prvo svrab dođe onda perut masnoća nenormalna znojenje u tih 16 godina nema šta nisam isprobao ništa nije pomoglo doktori kažu ne može ali ja ti kažem da može najbitnije da se izliječi upala tjemena a ne samo otkloniti svrab i perut a upalu i masnoću ne ako hoćeš da ti pomognem javi se nemoj da se brineš i za to ima lijeka. PP Denis.

Ostavite komentar