1. Pitanje broj: #158859

    Postovanje imam od februara glavobolje. Od kad se probudim sve dok ne zaspim. Po nekoliko puta u danu bude mi jak pritisak u glavi i imam osecaj nestabilnosti u nogama. Okretanjem glave na dole i u desnu stranu napravim taj jaci bol u glavi i mucninu. Zadnjih dana imam tupi bol iza desnog uveta i ka vratu i do ramena. Takodje isto godinama imam bolovi tj. Vise kao neki teret ili osecaj umora u donjem delu ledja al sada taj teret osecam od vrata do kraja ledja. Radila sam rtg vratne kicme u dva projekcije: ispravna fizioloska cervikalna lordoza. Snimljene kostane strukture vratne kicme su ocuvane morfologije i vstrukture. Opsti mi ne daje uput za fizijatra jer je ovaj nalaz dobar. Pa me zanima dal jos nesto moze biti problem u vratu sto mi izaziva glavobolju i nestabilnost ili je to ipak vezano za nesto drugo. Zaboravi reci i pre 4 meseca sam imala jake vrtoglavice i smanjila sam ih sa klasicnim vezbama vrata al glavobolja mi nije prosla. U naprad hvala.

    Odgovoreno: 25. 09. 2018.
    • Poštovana,
      Vrlo je moguće, ako je rentgen nalaz uredan, da je problem u mišićima vrata. Ponekad oni mogu biti toliko pod tenzijom, ulepljeni, da mogu dovesti do tih simptoma. Vrlo je verovatno, da je to samo jedan deo problema, ali svakako, terapeutska masaža sa fokusom na mišiće vrata uz bazu lobanje, može pomoći u smanjenju tegoba.

      međutim, rentgen ne pokazuje probleme sa diskus hernijom, pa ne bi bilo loše ni uraditi magnetnu reznoancu vratne kičme, radi boljeg uvida u problem.
      Pozdrav

Ostavite komentar