1. Pitanje broj: #85126

  Moja dioptrija je -3, 5. . . . . . Ja neznam da li bi trebalo da nosim sociva. . . . . A naocare mi u mnogo cemu smetaju jer igram u folkloru. . . Svuda citam kako su sociva opasna neudobna i neznam vise sta da mislim. . . . Ja imam 16 god i mislim da je normalno sto ne zelim da nosim naocare za koje mi je lekar rekao da moram ceo zivot da nosim. . . . To je ocajno. . . Htela bih da znam i cenu sociva. . . . . . . A da. . . Na jednom oku nosim cilindar a na drgom ne. . . I zanima me da li stvarno postoji ugradjivanje sociva?

  Odgovoreno: 17. 07. 2011.
  • Poštovana,
   Ne vidim razlog zasto nebi mogla da nosis sociva. Meka sociva nove generacije uopste nisu neudobna i uopste ne smetaju. Ukoliko ti cilinfar nije veci od 0, 75 dioptrija, mogla bi obostrano da nosis obicna sociva, a ako je veci,
   postoje i cilindricna meka sociva. O operaciji ugradnje sociva nemoj da razmisljas jer u tvom uzrastu to nije moguce, a jos si mlada i za lasersko smanjenje dioptrije. Javi seocbom lekaru koji se bavi i kontaktologijom da biti propisao odgovarajuca sociva. Cena jednog mekog (necilindricnog) sociva je od 500 - 650 dinara i nosis ih 1-2 meseca.
   Pozdrav

Ostavite komentar