Programi mentalnog zdravlja za zaposlene u IT industriji

Zabrinjavajući su podaci da čak 51% tech stručnjaka ima dijagnozu mentalnih problema i da 71% njih smatra da problemi mentalnog zdravlja utiču na njihovu produktivnost na poslu.
(izvor:OSMI platforma)

Mentalno zdravlje pojedinca sve više pati 

Svima je poznata činjenica da trenutno živimo u vremenu kada se dešavanja iz svih životnih sfera odražavaju na mentalno stanje pojedinca. Tome su dosta doprineli razvoj i zastupljenost društvenih mreža, kao i ekspanzija celokupnog IT sveta i sve što ide ruku pod ruku sa njim. 

Ljudi koji rade u IT industriji su, baš zbog prirode ovog posla i pomenute ekspanzije i napretka, svakodnevno izloženi pritisku i naporima da se ovaj rast industrije isprati što je bolje moguće. Tempo diktiraju tehnološki jake zemlje i to ima veliki uticaj na sve zaposlene, u svakom smislu.

Ovu činjenicu nažalost potvrđuje i podatak da je Stetoskop.info medicinska platforma, u poslednje vreme, uočila trend porasta upita za psihološko savetovalište i psihoterapiju. 

Poslednjih godina u poslovnom svetu sve je veća potreba za stručnjacima koji će zaposlenima pružiti značajne informacije o zdravlju i zdravim načinima života. Baš zbog toga je Stetoskop tim, zajedno sa Nedom Janićijević, master psihologom i savetnikom, odlučio da se pozabavi mentalnim zdravljem u IT industriji u cilju povećanja svesti o problemima koji se mogu javiti, kao i o tome kako ih prevenirati.

Ukoliko radite u kompaniji koja se bavi razvojem novih tehnologija, ili je IT sektor kod Vas u kompaniji razvijen, javite nam se da porazgovaramo o programu za Vaše zaposlene i na ovaj način poboljšamo njihovo zadovojstvo i performanse. 

Javite nam se na office@stetoskop.info.

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde