II Kongres o hiperlipoproteinemijama Srbije sa medjunarodnim učešćem


Drugi kongres o hiperlipoproteinemijama Srbije, održan ove godine u periodu od 17-19. septembra u izuzetnom ambijentu novosadskog Master Centra, bio je jedinstvena prilika za razmenu iskustava o efektima primene hipolipemika u prevenciji i terapiji hiperlipoproteinemija od strane endokrinologa, internista i kardiologa.

Kompanija Actavis je aktivno učešće na kongresu obeležila okruglim stolom posvećenom savremenoj terapiji i prevenciji ateroskleroze statinima sa temom “Kako pobediti u dugogodišnjem ratu sa aterosklerozom?”. Aterosklerotska vaskularna bolest je nesumnjivo vodeći uzrok smrti u svetu i odgovorna je za više od trećine svih smrti na godišnjem nivou. Najčešći i možda najvažniji faktor rizika za nastanak ateroskleroze je dislipidemija. O leku izbora za lečenje dislipidemija, popravljanju kardiovaskularne prognoze pacijenata lečenih atorvastatinom, mestu atorvastatina u najnovijim preporukama na okruglom stolu Actavisa govorili su eminentni predavači prof. dr Zorana Vasiljević i prof. dr Katica Pavlović.

Nakon prezentacije naših eminentnih kardiologa evidentno je da stalno treba imati na umu da su statini najbezbedniji i najefikasniji lekovi u kardiovaskularnoj prevenciji danas. Atorvastatain, najpropisivaniji statin u svetu čija popularnost, ali i odnos efikasnosti i tolerabilnosti dostiže vrhunac poslednjih godina zauzima nesumnjivo najznačajnije mesto u terapiji hiperlipopropteinemija, a pod imenom Atacor predstavlja novu sjajnu zvezdu u kardiovasularnom portfoliu Actavisa.

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde