Godišnji kongres reumatologa sa međunarodnim učešćem 24 - 27. septembar 2008. hotel „Park“ Ivanjica


Na godišnjem kongresu reumatologa Srbije sa međunarodnim učešćem koji je ove godine održan od 24 do 27. septembra u Ivanjici kompanija Actavis predstavila se danom Actavisa u petak 26. septembra 2008. god.


Prvi deo dana Actavisa obeležio je  simpozijum o Alpha D3 pod nazivom „Alfacalcidol – mišićna snaga i kvalitet kostiju u fokusu“ . Pozvani predavač iz inostranstranstva bio je eminentni profesor iz istraživačkog tima TEVE, dr Erich Schacht, učesnik u brojnim studijama o alfacalcidolu kojij ovog puta govorio o značaju alfacacidola na prevenciju padova i fraktura kod starijih. Rešenje dileme zašto je alfacalcidol izbor u odnosu na vitamin D kada se želi značajni efekat na mišićnu snagu i kvalitet kostiju predstavila je  prof. dr Jelena Vojinović iz Kliničkog Centra Niš. Moderator simpozijuma bio je predsednik nacionalnog udruženja za borbu protziv osteoporoze prof. dr Alesandar Dimić iz Instituta Niška Banja i on je u uvodnom delu predtsvio značaj sa medicinskog,i ekonomskog aspekta padova i osteoporotičnih fraktura. Simpozijumu je prisustvovalo oko 200 reumatologa, a u diskusiji su učestvovali svi vodeći stručnjaci u oblasti osteoporoze sa naših prostora. 


[video#2626#]


Drugi deo dana Actavisa svi učesnici kongresa proveli su na izletu u živopisnom mestu Katići nadomak Ivanjice gde su se upoznali sa zanimljivostima kraja i uživali u đakonijama edomaće kuhinje. Dobroj zabavi doprinele su i  “ šaljive igre“  Actavis se i ovoga puta tradicionalno pokazao kao dobar domaćin  na ovom nezaboravnom druženju što je utisak reumatologa učesnika izleta.


Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde