1. Pijem Yaz pilule već 10 godina, uz preporuku i nadzor ginekologa. Imam 39 godina i sklona sam infekcijama. Redovno idem na kontrole, na 6 meseci, a i po potrebi i češće. Uvek mi pronađu nešto: streptokok, enterokok, ili ešerihiju sa kojom sam imala problem i zbog bešike, ili je kandida, ili mozaični grlić. Rađena je vaporizacija pre par godina, a poslednji put je i PAPA test prešao u IIIa grupu, pa je otkriveno da imam HPV virus tipa 18. 

    Ja planiram trudnoću i prestala sam da pijem Yaz ovog meseca. Ono što me brine jeste što se vagina konstantno oseća, neprijatnog je mirisa. Ovo je moje redovno stanje. Materica je zavaljena, i pre 10 godina mi je doktorka rekla da se vagina ispira, prilikom svakog tuširanja, ne direktnim mlazom vode, već prstom da se taj sekret ispere. Posle toga su doktori bili u šoku, rekli mi da to ne treba da se radi. Problem je sto kad to ne radim, ti mirisi budu još gori, do te mere da mi je neprijatno da imam odnos sa svojim muzem. 

    Mene zanima gde ja grešim? Možda negde u osnovnoj higijeni. Veš i peškire perem na 90 stepeni. Ne koristim sapune, samo intimnu kupka i to spolja, ne iznutra. Ne koristim dnevne uloške, nosim pamučni veš, koristim vaginalni probiotik, vaginalne gelove, kreme, brisanje od napred ka pozadi, ali kako god se ja ponašala, posle 10 sati od tuširanja, vagina se neprijatno oseća. 

    Biljne vaginalete, čajevi, irigatori, ne vredi. Nekih 24h od tuširanja, počinje i svrab, i ne bih mogla da zamislim da se ne tuširam svaki dan, a pogotovo pre i posle svakog odnosa, što opet nije normalno. Miris je nekad kiseo, nekad blag, nekad mirise slično mokraći, nekad sličnije mirisu ribe, nekad uz pojačan sekret, a često i bez toga, bude bris sterilan i vaginalni i cervikalni, a miris i dalje prisutan. Molim Vas za neki savet, da li mora tako, i šta dalje probati?

    Odgovoreno: 11. 01. 2019.
    • Poštovana,

      Bez panike, Vaš nalaz pokazuje da imate dugo trajnu upalu grlića materice, CERVICITIS, koja zahteva adekvatno lecenja što pre.

      Pozdrav,

Ostavite komentar