1. Pitanje broj: #3828

  Dijagnoza mi je F29. ( nespecificna psihoza ). Imam 29 godina, udata. Suprug i ja planiramo dete. Ja sam sad samo na haloperidolu od 2mg koji pijem samo uvece. Da li trudnoca moze da se odrzi u kombinaciji sa haloperidolom, koliko je teratogen i sta vi savetujete? Moj neuropsihijatar je procenio da treba da ga uzimam u trudnoci i da ne smanjujem kolicinu. Zahvaljujem unapred

  Odgovoreno: 13. 03. 2008.
  • Obzirom da je procenjeno da je za Vase zdravlje a samim tim i zdravlje Vase bebe neophodno da uzimate Haloperidol, onda poslusajte savet Vaseg lekara. Da li ce biti problema ili ne - to Vam ne mogu sa sigurnoscu reci. Rizik uvek postoji, ali to ne znaci da ce se sigurno javiti ozbiljne posledice. Ima dosta zena koje su iznele trudnocu sa Haloperidolom. Ono sto je bitno je da se redovno javljate ginekologu koji prati Vasu trudnocu i napredovanje deteta.

Komentari na pitanje: #3828

  • Zoran Mratinkovic 22. 08. 2017.

   Poštovani, Moja supruga se leči od dijagnoze f29f70. Zamolio bih vas da mi kazete da li je ova bolest izlečiva ili nije? Ona ima 21 god i da li je ova bolest shizofrenija i da li može ova bolest da bude nasledna kad bismo imali dete?

Ostavite komentar