1. Pitanje broj: #139160

    Postovani, na redovnoj kontroli, petomesecnoj bebi je konstatovana pubicna maljavost. Pedijatar je rekao da cemo to pratiti, da nije za brigu, po njegovim recima, beba je mozda preko placente dobila moje hormone, ili posto je izrazita crnak, mozda su joj tako tamnije dlacice. Uglavnom nije se zabrinuo puno. . . Zelim da napomenem da se beba normalno razvija i psihicki i fizicki. Molim za vase misljenje. Hvala unapred na odgovoru!

    Odgovoreno: 03. 08. 2015.
    • Poštovana,
      Shvatila sam da vaša beba ima 15 meseci. Hormoni koji su prešli kroz posteljicu su se već odavno razgradili, te to sigurno nije uzrok maljavosti. Da li ta maljavost postoji od rođenja, ili ste je tek sada primetili. Moguće je ako ste vi ili suprug maljavi da i dete ima pojačanu maljavost. Svakoko jeste za praćenje. U slučaju da se pojača ili se pojavi neki drugi znak mišljenja sam da treba konsultovati dečijeg endokrinologa. Napominjem da nisam shvatila da li se radi o dečaku ili devojčici
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #139160

    • Poštovani, Devojčica od 19.meseci ima pojavu dlačica u genitalnom delu tela, kao i na nogama. Dete izrazito liči na svekrvu, koja je izrazito maljava žena.

    • Postovani, beba ima pet meseci i zenskog je pola. S postovanjem,

Ostavite komentar