1. Pitanje broj: #21900

    Poštovana,
    Potrebno mi je Vaše mišljenje u vezi napredovanje bebe. Beba je rođena 14.10.2008. težina 3200gr(iz bolnice izašla sa 2950gr) i 50 cm. Na prvoj kontroli smo imali 3950gr na drugoj koja je bila 25.12. je imala 4630gr i juče nam je bila treća kontrola i imali smo svega 5300 gr. Da napomenem da beba isključivo doji, veoma je vesela, živahna i zadovoljna beba.Uredno mokre i pokakane pelene sa zlatno žutom stolicom.Na kontroli nam pedijatar nije rekao da treba da se dohranjujemo i smatrao je da je težina u redu sobzirom i na to da sam ja sitnija mama, i da je beba takva kakva jeste-prije svega zdrava. Dojimo na svaka 2 ipo sata i to na njen zahtjev stim da nam podoji ne traju duže od 5-10 min jer nakon toga neće više ni pod razno. Molim Vas vaše mišljenje, da li treba da se i dalje brinem ili da se opustim i nastavimo kao i do sada.
    Sa poštovanjem, Danijela.

    Odgovoreno: 18. 02. 2009.
    • Poštovana, u prvom tromesečju idealni prirast u telesnoj masi je 750 gr mesečno, a u drugom (4-6 meseca) po 600 grama mesečno. Vaša beba je dodala 2350 gr za 4 meseca, nešto ispod prethodno navedenih preporuka. Pratite i dalje TT; ako u petom mesecu postoji zastoj u prirastu telesne mase, odlučite se da 1 obrok bude adaptirana mlečna formula.

Ostavite komentar