1. Pitanje broj: #21760

    Decak ima12 godina i vec drugi put ima virusnu infekciju sa kasljem ,bolom u grlu i temperaturom koja desetak dana ne spada ispod 38.Postepeno danima spada do 37 sa 2-3 sto je i njegova uobicajena temperatura kad je zdrav.Pre 4 godine je imao pozitivan koksaki i citomegalovirus koji su i izolovani jer je temp. malo iznad 37 trajala nedeljama.Da li je ta sadasnja inf. povezana sa onim od pre 4 god. i da li je to cesta pojava da dugo traju subfebrilna stanja?

    Odgovoreno: 18. 02. 2009.
    • Poštovana, uobičajene virusne infekcije praćene su povišenom telesnom temperaturom u trajanju tri do pet dana. Povišena telesna temperatura koja traje duže od sedam dana zahteva i dodatne pretrage, bilo bakteriološke ili virusološke, a što je u zavisnosti od kliničkog nalaza. Moguća je i reaktivacija infekcije CMV.

Komentari na pitanje: #21760

    • Pozz moj sin ima 4 godina, pre 8 meseci je dobio povisenu temeraturu 37, 2 do 37, 7 ustanovili su da je imao citomegalovirus igm 0. 8 negativan. . . Igg-197 pozitivan i uz to je imao stafilokokus aureus. . . Sada ima isto povisenu temeraturu i isto stafilokokus aureus. . . Rezultat krvi je pokazao da ima povisene i linfocite i leukocite. . . Lekari su mu dali hemomicin sirup ali nista. . . Sada je dobio eritromicin kao terapiju. . . Mene interesuje vase misljenje dali je ovo reaktivacija citomegalo virusa i koliko je opasno citomegalo virus i stafilokokus aureus zajedno. . I dali moramo paziti stalno da se virus ne reaktivira jer dete ima strasno slab imuni sistem. . Hvala vam unapred.

Ostavite komentar