1. Pitanje broj: #46429

    Moju sedmogodišnju ćerku je odjednom zabolelokoleno i nijemogla da ispravi nogu skroz, hodala je na prstima. Tokom večeri boljenestaoali se problemjavio i narednog dana. Nakon uputa ortopeda uradili smo ultrazvukgde jepotvrdjeno da imabekerovu cistu veličine 1, 5cm u desnoj potkolenici. Dete je zdravo, viskoro za svoj uzrast, izuzetnoaktivno i nije imala neke povrede kolena osim uobičajenih dečjih padova. Dali jekod takomale dece neophodna intervencija i u kom slučaju i kako se i gde one rade. Unapred hvala, zabrinuta majka.

    Odgovoreno: 06. 12. 2009.
    • Poštovana,
      U uzrastu u kome je vaše dete ne treba žuriti sa operacijom, ja uvek predlažem praćenje od 6 - 12 meseci, jer u tom periosdu bekerova cista može i da se povuče. Procenat recidiva, tj ponovne pojave ciste posle operacije je relativno visok, oko 30% . Ukoliko dete ima tegobe, u vidu bolova, smetnji u obavljanju svakodnevnih aktivnosti ili se cista značajno povećava predlaže se operacija.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #46429

    • Imam 36 godina i prosle godine mi je dijagnostikovana skleroza desnog kolena. U medjuvremenu pocelo je da me boli i levo koleno. Ortoped iz kragujevca mi je reko da sacekam 10 godina i da vidimo sta cemo dalje. Kolena su pocela da bole sve jace i cesce. Sta mi vi preporucujete?

Ostavite komentar