1. Pitanje broj: #141008

    Hvala unaprijed, imam problema s ramenima, evo nalazmr oba ramena>desno rame>tetive misica supraspinatusa, teres minora te subskapularisa su odrzanog kontinuiteta i primjerenog intenziteta signala. Voluminozunost i inteziteti signala muskulature rotatorne masete su odrzani. Ne nalazim izljeva u glenohumeralnom zglobu i tekuce kolekcije u subakromio subdeltoidnoj burzi, glenoidni se labrum doima inaktnim. Tetiva duge glave misica bicepsa je uredno smjestena i odrzanog je inteziteta signala. Kostane strukture su odrzane morofogije i intenziteta signala. Ne izdvajam defekata hrskavicnog pokrova zglobnih tijela glenohumeralnog zgloba. I imam za drugo rame ali ako mi mozete pomoc oko ovog. . Vase misljenje, , a nalaz ultrazvuka >>>ultrazvucnim pregledom desnog ramena prikazu se tetive rotatorne mansete i duge glave bicepsa su inhomogenog prikaya sa kalcifikatima, najveci do 9mm na duzine. Tetiva m. Supraspinatusa prekinuta uzduzno blize akromionu. Tetiva m. Infraspinatusa takoder inhmogena, gubitak normalnog prikaza. Moguca ruptura. . Nezam sto to uopce znaci, hvala ako mi mozete pomoc,

    Odgovoreno: 15. 10. 2015.
    • Poštovani,
      Nalaz magnetne rezonance govori da je sa vašim ramenom sve uredu, a ultrazvučni nalaz da postoji problem sa kalcifikatima u tetivi i prekinutim kontinuitetom mišića rotatorne manžetne.
      normalno bi bilo krenuti sa fizikalnom terapijom, zatim vežbama, a ako to ne da rezultat slede injekcije prp u oštećeni deo i na kraju hirurgija- artroskopija ramena.
      Pozdrav

Ostavite komentar