1. Pitanje broj: #163327

    Pozdrav...operisao sam koleno (acl) pre 5 godina i od tada nisam imao nikakvih problema, sa obzirom da se dosta bavim sportom. Pre recimo 2 meseca sam osetio bol ispod casice, mozda malo sa unutrasnje strane i to samo kada se odrazim jako sa te noge ili napred ili u vis, ali nisam imao nikakve otoke niti sam osetio neki bol da sam se povredio niti me boli kada trcim i radim vezbe, bukvalno samo pri skoku...bio sam kod ortopeda rekli su mi da je sve stabilno u kolenu i da imam skakacko koleno...od tad je proslo jedno 3 meseca i ja sam radio fizikalnu terapiju sam sa masiranjem valjkom i vezbama jacanja celog donjeg dela i konstantnog istezanja...medjutim bol pri skoku je i dalje prisutan i ostar...mislite li da je moguce da sam povredio medijalni menisus, mada nemam nikakvih bolova pri rotiranju kolena ili neku drugu ideju kako da konacno nastavim sa daljim aktivnim bavljenjem sportom? Hvala na odgovoru

    Odgovoreno: 31. 10. 2019.
    • POštovani 

      u okviru  primarne povrede ACL mogli ste da imate povredu meniskusa, ali se ona, na osnovu Vaših navoda jasno ne prikazuje. Najverovatnije se radi o  bolu u jednoj tački uz čašicu,  koja predstavlja unutrašnju mrežicu kolena ( medijalni retinakulum)  koji može biti degenerativno, upalo  ili ožiljno promenjen. Ne može se isključiti ni  postojanje bursae kolena ( medial parapatelar bursa) koja leži ispod retinakuluma. U slučaju burze bol se nalazi u jednoj tački i menja mu se položaj prilikom savijanja i ispružanja kolena.

      Ako je to upitanju  lokalna terapija za 5 dana dovodi  do izrazitog poboljšanja i dalje nam usmerava terapiju i personalizuje lečenje prema supstratu.

      Potreban je , svakako  klinički pregled

       

      S poštovanjem

Ostavite komentar