1. Pitanje broj: #162976

    Postovani, Da li mogu da Vas zamolim za koji minut Vaseg vremena i da mi odgovorite na pitanje. Radila sam rendgen desnog kolena, karlice sa kukovima, i RTG is dela kicme (saljem u prilogu) i receno mi je u domu zdravlja da su nalazi u redu, da je pocetak artroze u pitanju ali nista opasno. Ja sam prvi put osetila krckanje kolena i zatezanje kada sam pocela da pijem statine (procitala sam u upustvu za lek da je to nezeljeno dejstvo) nakon sto su bolovi prestali posle 10 dana, slucajno sam izvrnula nogu, nakon 5 dana bolovi su prestali. Juče sam samo savila koleno da podignem nesto i odjednom su poceli bolovi i zatezanje u kolenu je bilo toliko jako da sada pijem diklofenak tablete a dobila sam i injekciju. Drugi dan osecam bolove.

    Da li je moguce da su statini toliko oslabili misice za 3 meseca koliko sam ih pila? Ili se na snimcima vidi neka povreda koju drugi lekari nisu uspeli da vide? Ukoliko je zaista pocetak artroze ne bi trebalo ovoliko da me boli i zateze koleno pri svakom naglom pokretu. Trenutno je koleno naduveno, oteklo. Nije mi radjena analiza krvi da bi videli da li mi nestaje K u organizmu. Usla sam u hiruski izavanu menopauzu pre 10 godina. Sada imam 51 god.

    Odgovoreno: 31. 10. 2019.
    • POštovana

      Vaše koleno ne deluje strašno na snimcima, ali snimak je jako loš za tumačenje i neproporučuje se bilo kakva definitivna dijagnoza bez pregleda.

      Najverovatnije je nekretanje ili smanjena fizička aktivnost uzok tegoba,  ali može biti, hormonalni disbalans, sindrom torakolumbalne fascije, atrofija mišia ne samo noge nego i ledja i trbušne  muskulature.....

       

      potrebno je doci na pregled

       

      S poštovanjem

       

Ostavite komentar