1. Pitanje broj: #110580

    Postovani, imam par pitanja. Imao sam pre dva meseca udes i tom prilikom mi je povredjeno stopalo desne noge, tj. Slomljene su 2 i 3 metatarzalna kost i bila je jedna duboka poderotina sa bocne strane noge i javljao mi se jak bol u grudima. I odmah mi je uradjena operacija kosti su fiksirane nekim iglicama. Oporavak je tekao normalno bio sam 3 dana u bolnici, onda kuci i to je to, posle mesec dana su izvadjene te iglice i snimljena je noga i sve je bilo na svom mestu e sad me muci sto je proslo vise od dva meseca od povrede, poceo sam da hodam, ali mi se pojavljuje otok posle malo duzeg hodanja na mestu gde je bio prelom, i prilikom hodanja me boli mesto gde je bila poderotina i to me poprilicno boli, a i na grudima kao da mi je malo izbacena jedna kost i to me boli posle kupanja i kad zahladni, gledao sam po internetu i to je kost manubrium, tacno tu me boli. Sta da radim pomozite!!!

    Odgovoreno: 03. 01. 2013.
    • Poštovani,
      Stanje nakon preloma metatrsalnih kostiju je uobičajenoje da se posle povrede javljaju bolovi i otoci na mestu preloma, iz razloga što kost iako je zarasla još se mesto preloma nijedovoljno kvalitetno adaptiralo da podnese stres odnosno silu koja kroz mesto povrede prolazi. Ponekad može da traje i do 6 meseci ovakve tegobe. Ipak, sve se ovo rešava kvalitetnom rehabilitacijom. Što se tiče bola u predelu manubriuma sternuma verovatno je poasledica povrede (najverovatnije direktnog udarca) koji ošteti pokosnicu kosti. Bol može da traje i do 6-8 nedelja posle povrede, ali bi morao da vas pregledam. Mislim da primena lekova protiv bolova bila dovoljno efikasna.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #110580

    • Prof. dr Dušan Marić 03. 01. 2013.

      Poštovani za ubrzani oporavak potrebno je da se javite lekaru koi će preduzeti sve potrebne mere za vaš oporavak, najvžanije da se postupi po ubrzanom protokolu oporavka pacijenata naklon preloma kostiju stopala. Za detaljnije bi vas morao pregledati. S poštovanjem dr marić

    • Ok, hvala vam puno na odgovoru. . . Znaci sa nogom je sve u redu, a ovo u grudima me ne boli stalno, samo nakon kupanja i kad malo vise zahladni, osecam kao neko zatezanje oko te kosti i cini mi se kao da je malo izbacena van. Da li ce to da se povuce vremenom? A jel bi mogli da mi date neki savet kako da ja sam postepeno razradjujem nogu?

Ostavite komentar