1. Pitanje broj: #103304

  Imam 16 godina, prilikom jednog direktnog pada na koljeno osjecao sam bol nekoliko dana mada sam vrremenom mislio da ce proci, nazalost nekoliko mjeseci je proslo i pocelo je da me zabrinjava jer sam sportista i ne mogu trcat bez bola, bol je konstantan u koljenu mada je veci kada ne pomjeram nogu neko vrijeme, nego kada je noga konstantno u pokretu, molim vas recite mi sto da radim dali da posjetim doktora

  Odgovoreno: 01. 08. 2012.
  • Poštovani,
   S obziroma da nema jasno opisanog mehanizma povrede najverovatnije se radi o sledećem: pada direktno na koleno bez nekog od rotacionih mehanizama najvorovatnije je izazvao samo nagnječenje hrskavice, a ne i oštećenja ostalih unutrašnjih struktura. Oštećenje hrskavice koje se ne sanira odmah nakon inicijalne povrede dugo i teško se oporavlja bez ciljane terapije.
   s obrzirom na kompleksnost mogućih povreda i bolova u kolenu prilikom trčanja, najbolje je obaviti klinički pregled nakon čega se vrlo precizno može odrediti poreklo bola (bol ne mora uopšte poticati od struktura zgloba) . Nakon toga će vaš ortoped savetovati dodatne preglede koji će jasno definisati patološki suspstrat.
   Pozdrav

Ostavite komentar