1. Pitanje broj: #138212

    Postovani, molim vas za pomoc. Unapred se izvinjavam zbog opsironosti, ali jako sam zabrinuta. Svekar mi se ne seca nicega od ponedeljka (22. 6.) . Pije lekove za pritisak (prinelap i ramitens) . U nedelju poslepodne je jeo i legao da spava oko 14h. Posle toga je uvece ustao i opet jeo. Nakon toga opet je legao da spava. Spavao je celu noc, ponedeljak celo prepodne. Oko 10h dosao je da me pita gde mu je supruga i sin. Kada sam mu rekla da rade pitao je kako rade kad je neradni dan i vratio se da spava. Spavao je do 15h. Tada se probudio jer mu je dosla supruga sa posla. Inace, radnje koje obavlja svaki dan (odlazak u nabavku, kuvanje rucka. . .) nista nije obavio i tvrdi da je skuvao rucak iako rucka nema. Seca se da mu je sin bio oko 14h da jede. Jeo je sa mnom i svekrvom. Vratio se da spava. Sinoc smo ga odveli kod izabranog lekara i rekli sta je u pitanju. (ne seca se broja kol centra, broja svog mobilnog telefona, pita za cerku gde je, koja je udata, mene je pitao zasto nisam podigla neku optiku kad mu je sin dao sto dinara za to. . .) rekla je da nastavi da pije terapiju i da je to od promene vremena. Izvadio je krv jutros. Doruckovao sa mnom, dala sam mu lek koji pije ujutru (ramitens) i legao da spava. Ovako nesto mu se nikad nije desilo. Molim vas za misljenje. Unapred zahvalna!

    Odgovoreno: 24. 06. 2015.
    • Poštovana,
      Niste mi napisali da li ste mu taj dan merili pritisak, da li se leči od još nekih bolesti i kojih, da li pije lekove za te eventualne druge bolesti, da li je imao povišenu temperaturu. Problem je mogao biti u niskom, ali i visokom pritisku za njega. Oba pritiska mogu da sprece dotok dovoljne kolicine krvi do mozga. Ako je imao povišenu temperaturu, ona je takođe mogla prouzrokovati pomenute simptome. Ako je sve od navedenog bilo u granicama normale, problem može biti u krvnim sudovima mozga. U tom slučaju, neophodan je pregled neurologa, a naročito ako mu se ponovi i ponavlja.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #138212

    • Imam problem koji me muci, primetila sam da ponekad bas zablokiram npr pricala sam sa drugaricom i posle minut rekla da sam ja nekad se tako zbunim imam 16 god u drustvu se zezam sve super ali odredjenje ljude izbegavam? Sta mi je i jel ovo normalno u mojim godinama? Hvala

Ostavite komentar