1. Pitanje broj: #181987

    Postovana, molim za savet. Sin mi ima dve pune godine a govor mu je izuzetno oskudan.izgovara svega 5-6 reci. Cetiri meseca poseduje logopeda bez nekog posebnog napretka. Do sad je bio na proceni kod dva logopeda, defektologa i psihologa i nije uocen nikakav problem. Obavljena je i provera vida. Da li se jos nesto moze uciniti i da li postoji mogućnost da je jednostavno lenj? Hvala unapred!

    Odgovoreno: 21. 04. 2021.
    • Poštovana,

      Pretpostavljam da ste proveravali sluh. I dobro je da su nalazi dobri.

      Rezultati logopedske terapije nisu vidljivi brzo. Pored toga što je potreban duži rad sa logopedom da bismo videli rezultate, potrebno je sve ono što vidite da radi logoped i vi da radite kod kuće. Isključite televizor, telefon i tablet. Pokusajte da se spustite na nivo deteta. Počev od toga da će vaš govor biti pojednostavljen. Do toga da ćete se truditi da više vremena provedete pored njega na podu u igri. Ili tokom svakodnevnih aktivnosti hranjenja, presvlacenja, kupanja stimulišete govor i razumevanje jednostavnim govorom usmerenim na trenutnu situaciju.

      Pozdrav

Komentari na pitanje: #181987

    • Dragana Radosavljevic 21. 04. 2021.

      Zahvaljujem na brzom odgovoru. Sve sto ste rekli vec cinimo. Pregled sluha nismo obavili, u planu je i to sledeci mesec.

Ostavite komentar