1. Pitanje broj: #170280

    Poštovani , moj sin dječak u dobi 2 god i 3 mj ne priča niti sam sigurna da me sve razumije ... treće je dijete iz uredne trudnoće i prirodnog poroda ... prohodao je tek sa 18 mj , aaa sad neće da priča ... Pokušat ću vam u par stavka objasniti ...

    1 . Nikad sam od sebe ne zove nikog od nas , ponovit će tata , Matej , Lucija i mama ali neće sam od sebe zvati ...

    1. Uglavnom ne izvršava naredne “ donesi jabuku “ gdje je tata “ hoćeš li jesti”
    2. Na upite gdje je oko , usta ,nos , zubi odgovara ... kako kaže pas ? Kako kaže krava ? Isto odgovara ...
    3. Vesel je i rado se igra , uzvraća igru , dijeli radost , razumije igru skrivača, gonje , slaže lego igra se s autićima ..
    4. Uz pomoć pjeva i neke pjesmice i nabrajalice ( ubaci svako 3 ću riječ )
    5. Slikovnice ga bas ne zanimaju ja se trudim radit s njim učiti ga životinje stvari da pokaže šta je šta u slikovnici ali on ne želi il nezna 🤷🏻‍♀️( to je već pitanje za stručnjake )
    6. Zna šta hoće i pita na svoj način ujutro uzme zdjelicu i stavi je na kuhinju i zove aaaa aaa eee eee , želi griz ... kaži “mama daj grizzz “ 100x griz grizzz ali ništa ...
    7. Rekla bi da je motorički spretan , penje se svugdje sam se penje uz stepenice , ako postoji ograda i sići će , bez ograde ne , pažljiv je ...
    8. Nisam nikad prijetila odsutnost u njegovom pogledu , aaa sigurna sam i da čuje ( ali taj termin imamo 10.07 pa ćemo vidjeti )
    9. Nije nikad agresivan da baca stvari vrišti i sl ... Ne znam kako doprijeti do njega ... hvala Vam

    Odgovoreno: 05. 06. 2020.
    • Poštovana,

      Morate se javiti logopedu i dete mora da bude uključeno u stimulativan rad sa logopedom.

      Dete uzrasta 2,3god mora da priča. Iz onoga što ste naveli, zaključujem da on ipak ima razumevanje. Izvršava određene naloge, zna i izvršava određene delove rutina (svakodnevnih aktivnosti). Ako se oglašava sa aaaa, eeee, ne možemo od njega očekivati da ponovi rečenicu.

      Uradite procenu sluha. Ali ne gubite vreme i javite se logopedu da bi sa podsticanjem detetovog govora i jezika krenuli što pre. Logoped može da počne sa radom pre rezultata slušnog testa.

      Ne gubite vreme. Pozdrav

Ostavite komentar