1. Pitanje broj: #103521

    Na stomaku mi je bio mladez ili fibrom. Povredjen je pre vise meseci, nakon toga se uvecavao i kvasio. Hirurskom intervencijom je odstranjen. Uradjena je patohistoloska analiza i dijagnoza je sledeca: carcinoma plnocellularae infiltrativum cutis, dobro diferentovan tip, lymphangiosis carcinomatosa. U pregledanom materijalu tumorsko tkivo je odstranjeno u celosti. Doktorka je na godisnjem odmoru jos par nedelja pa ako bi mogli da mi protumacite dobijeni nalaz. Unapred hvala.

    Odgovoreno: 08. 08. 2012.
    • Poštovana,
      Planocelularni karcinom je jedan od karcinoma koze, ono sto je znacajno za vas jeste to da je vas dobro diferentovan tip i to je povoljno.
      prognoza ovakvih karcinoma je dobra, postoje velike sanse da on ne da metastaze nikada tokom zivota, ali postoji i mala mogucnost da do njih ipak dodje, pa zbog toga biste morali da se kontrolisete jednom godisnje u nekoj od klinika za digitalnu dermoskopiju koja se bavi karcinomima koze.
      savet: obratite se svom lekaru i neka vas on uputi u prvi centar koji se bavi digitalnom dermoskopijom.
      komentar, ne trebate se previse uzbudjivati, jer se ne radi o opasnom karcinomu koze, ali morate biti svesni da su vam za dugovecan i zdrav zivot neophodne redovne kontrole.
      Pozdrav

Ostavite komentar