1. Pitanje broj: #6297

    2.DAN: T3 1,3; T4 85,2; TSH 0,65; ESTRADIOL 34,4; PROGESTERON 0,38; FSH 5,4; LH 9,1; PROLAKTIN 225,2; TESTOSTERON 2,20 7. DAN: ESTRADIOL 45,6; PROGESTERON 0,36; FSH 5,6; LH 9,3; PROLAKTIN 187,6; TESTOSTERON 2,5 14. DAN: ESTRADIOL 0,21; PROGESTERON 0,21; FSH 5,6; LH 17,8; PROLAKTIN 239,9; TESTOSTERON 2,54 21. DAN ESTRADIOL 41,4; PROGESTERON 2,02; FSH 4,9; LH 18,5; PROLAKTIN 200; TESTOSTERON 2,34 OVO SU MOJI REZULTATI ANALIZE KRVI, INTERESUJE ME DA LI POSTOJI OVULACIJA I KADA JER MI DOKTOR TO NIJE REKAO, RADILA SAM HSG I TOM PRILIKOM JE USTANOVLJENO DA JE LEVA TUBA U AMPULARNOM DELU PROSIRENA, NE PROPUSTA KONTRAST U SLOBODNU TRBUSNU DUPLJU, DESNA TANKA DUGA IZVIJUGANA, POD PRITISKOM PROPUSTILA KONTRAST U PERITUBARNE PRIRASLICE. PREPORUCENA JE LAPARSKOPIJA LEVOG JAJOVODA, DA LI DESNI JAJOVOD MOZE DA SE ISKORISTI ZA PRIEODNU OPLODNJU . HVALA

    Odgovoreno: 09. 06. 2008.
    • Vas hormonski status nije kako treba- te shodno tome mala je verovatnoca da imate ovulaciju. Da bi se to konstatovalo neophodno je uz Hor.-st. raditi i folikulometriju. Takodje stanje Vasih jajovoda je nezadovoljavajuce i potrebna je korekcija leve tube i skidanje priraslica sa desne uz postoperativni UTI tretman (uterotubarna instilacija antibiotika i kortiko preparata) kako bi se povecala verovatnoca za trudnocu prirodnim putem. Naravno to nije dovoljno- kod Vas je (sudeci po hormonskom statusu) potrebno stimulisati ciklus i indukovati ovulaciju- jer po onome sto ste poslali verovatno je nema.Razgovarajte sa lekarem koji Vas vodi, a nije lose ako imate uslova razmisliti i o vantelesnoj oplodnji ( ne odmah, ali ne odbacivati tu mogucnost).

Ostavite komentar