1. Pitanje broj: #5571

    Postovanje, imam nekoliko godina policisticne jajnike. ono sto o njima mogu da procitam je da cesto nose sa sobom neplodnost, gojaznost, izostanak ovulacije... Menstruacije ne izostaju i nemam problema s gojaznoscu da li postoji mogucnost da je u pitanju drugi tip policisticnih jajnika koji ne vuce sa sobom neplodnost imam 31 god i poslednjih nekoliko pijem hormone, u pocetku je to bio endometril koji je dok traje terapija davao rezultate, par meseci nakon prekida krvavljenje na pola ciklusa se vracalo, ginekolog mi je preporucio Logest od kog sam bezrazlozno kasljala, pa onda mikroginon da li je tacno da mikroginom nije preporucljiv osobama koje imaju prosirene vene i koje tablete vi preporucujete s obzirom da ove poslednje nemaju efekta kao prethodne, ipak krvarim na pola ciklusa, znatno manje, ali ipak da postoji li neki drugi metod koji iskljucuje hormonsku terapiju? Hvala Vam najlepse

    Odgovoreno: 17. 05. 2008.
    • PCOSy ima veoma sirok spektar simptoma tako da je moguce da Vi imate cak i ovulaciju (ako zaista imate ovaj sindrom), ali da bi se odgovorilo na to pitanje potrebno je ispitivanje (hormonski status, folikulometrija...). Najbolje je da probate da ostanete trudni- to je najbolji test- a i vreme Vam je.
      OK je kontraindikovana kod problema koji Vi imate tako da ja ne preporucujem nijednu pilulu. Od kontraceptivnih metoda u obzir bi dosla spirala, ali prvo rodite (ja ne preporucujem zenama koje nisu radjale-mada moze). Ostaje Vam kondom.

Ostavite komentar